söndag 17 januari 2010

Åka skidor

Idag är Eva och Doris och åker utför i Vallåsen. Vallåsen ligger på Hallandsåsen bara några mil bort och är en ganska stor skidanläggning med sydsvenska mått mätt. Doris åker för första gången och skall gå en timme i skidskola.

Igår var jag och Doris ute och åkte skidor på längden på vår mark. Härligt med en skidutflykt. Tyvärr klyddade Doris skidor så vi fick avbryta tidigare än vi tänkte, men det var ändå ganska så småkallt. Jag hade framme mina gamla löparskidor som jag säkert inte åkt på på 20 år. Dessa var ändå ganska nyvallade och jag hade ett fantastiskt glid både framåt och båkat. Kul att åka skidor på längden tycker jag. Bra träning för hela kroppen också.

Eva och alla tjejerna var nere och åkte skridskor i Glimminge plantering där de plogat en bana. Det var första gången Asta och Svea åkte skridskor och det gick väl sådär, men skridskor är ju inte lätt i början.

I fredags var Eva ute med alla tjejerna och åkte skidor, de var riktigt duktiga, både Asta och Svea kämpade på riktigt bra. Det var spännande att få prova på. Gäller kanske att passa på man vet väl aldrig när vi får en sån här vinter igen på Bjäre.  

Jag var hemma och påbörjade kaklingen av köket. Det är en massa räknande och planerande innan man börjar kakla så att det skall bli bra i slutändan. Jag hoppas att det blir bra har kaklat allt utom runt fönstret som så klart är det svåraste, med mycket kapning och gering av plattor. Vi har valt att jobba med tre olika färger på kaklet och det gör ju "mönster" jobber mer komplicerat. Nu har vi valt att inte joba med nåt mönster och sätter plattorna lite slumpvis, men vi lägger upp ett mönster på bänken innan så att vi får en lagom spridning på de olika färgerna.

Hoppas kunna fortsätta i kväll, ner Eva och Doris är hemma igen!



Börjar också dra ihop sig för slutbesiktning av renoveringen vi planerar att göra den om några veckor. Det ända som återstår innan besiktningen bör vara att sätta trappräcket på plats, hoppas kunna göra detta med hjälp av Pontus.

Vi skall också till slut få golvet i köket åtgärdat så att vi slipper alla ojämnheter och också byta ut lite plattor som bryter av i fel färg. Detta beräknas göras inom 2 veckor.

Har felanmält vårt nya bredband som från och till bryts och kopplas ned ibland var 5:e minut och som idag hittills inte alls. Jag felanmälde det i fredags till Bjäre Kraft. I går på lördagen så var Jesper förbi kontoret på Bjäre Kraft fast det är stängt. Han såg att vårt problem låg där och ringde upp ändå för att försöka hjälpa till. Där du Tele2 där kan man snacka om service och känsla för att inte ha några missnöjda kunder...;-). Nu återstår bara att få problemet permanent löst.