tisdag 20 april 2010

Sandlåda

I helgen så fick vi äntligen sandlådan på plats. Jag byggde en rejäl sandlåda till tjejerna av av 2 tum 8 reglar. Eva var och köpte sand hos PEAB i Förslöv. Sandlådan blev full av ny sand. Nu återstår bara att bygga någon form av lock som kattskydd.

I helgen gjorde jag färdig portarna på ladan med lås etc. Jag målade också dörrarna med brun Cuperinol träskydd som för hoppningsvis skall göra att de håller långre. Den bruna färgen gjorde i alla fall att ladan smäler fint in i omgivningarna. Nu återstår att fixa till gavlarna i trä också, jag har börjat med det. Det är ganska meckigt att inte ha el där man bygger. Tex blev jag tvungen att lyfta av dörrarna, lasta dom på Traktorn och åka upp till gården och såga till dessa raka i nederkant. Tar mycker mer tid.

Vi rensade också lite i vår skog på marken, det har kommit en massa vitsippor i skogen som är jättefint, tyvärr ligger mycket skräp kvar i skogen efter skogsröjningen förra året. Eva och jag och tjejerna hjälptes åt att plocka upp och köra bort det stora som låg kvar. Nu blev det riktigt fint i den lilla delen vi rensade. Maj brasan blev dessutom mycket större. Jag hoppas på regn nu så att vi kan tända på våra två nya jättebål med ris från marken. Regn är lovat till senare i veckan, det behövs för nu är det torrt igen.

Igår var jag med Doris på hennes Bugg som hon går på på måndagar. Det är i Grevieparken i Grevie. Doris var verkligen duktig, hon har ju just börjat. Doris gillar att dansa. Nästa gång är sista gången för denna säsong. Fotbollen kommer då att ersätta dansen på måndagar, det är fullt med kvällsaktiviteter för Doris.

Asta och Svea är nu friska och går på Dagis igen. Tjejerna gillar verkligen att våren är på gång, slippa alla overaller, mössor etc. Dessutom så dyker det upp en massa blommer som man genast måste plock till mamma.