söndag 22 maj 2011

Efter sol kommer regn

Så var även denna "Grabbhelg" över. Sam, Ella, Patrik och Stefan är vid detta laget hemma i Stockholm igen. Denna gång hade lika mycket tur med vädret som de hade otur förra gången. Lördagen var magiskt bra, sol och vindstilla.
Det var en riktigt intensiv jobbe lördag (arbetsläger som Stefan uttryckte det!). Anders var här med sin grävmaskin och hjälpte till att gräva upp golvet i stallet. Sam och Patrik fick helt klart sitt årsbehov av traktorkörning mättat då det körde i skytteltrafik och tippade sten med bägge traktorerna. Skönt att direkt få undan allt. Själv så tillbringade jag stora delar av dagen med att med handkraft fylla på skoporna med sten var ett antal ton jag lyfte, vilket jag minst sagt kände av på kvällen och fortfarande gör.
Vi låg i och slet hårt allihopa till och med Stefan som iallafall till nyligen var vältränad kände av slitet.

Det hade dock kunnat vara betydligt värre Anders lilla grävmaskin var en stark rackade, tänk att göra hela jobbet manuellt och köra ut stenen med rullebör..... Hade tagit veckor. Vi fick ut hela golvet på lördagen. Vi vart inte helt klara men beslöt att bryta för dagen och låta lite jobb få bli kvar till Söndagen, när gänget åkt hem till Stockholm.


Skönt att kunna sitta i solen och rasta underdagen och slippa dammet i stallet. På kvällen hade Eva fixat och Grillat Lax men Nypotatis och vi kunde dessutom ha premiär för att sitta ute och äta i solnedgången på Bjäre. Det var en magisk kväll med god mat och mycket snack och skratt.
 
När vi lite senare flyttade in framför TV:n så tog det inte så lång tid innan det började sågas stock både lite här och där. Jag var tvungen att gå och lägga mig men grabbarna satt kvar uppe en stund för att se färdig en film...fast dom lät mest som ett sågverk....;-)
 
Söndagmorgonen var jag rätt mör, trött i kroppen och lite ont i huvudet också, var det månne den fina Indiska (!) wishyn som grabbarna hade med till mig som spökade till det lite...? Det blev ju rätt många pilsner under dagen också vi var ju tvungna att skölja ner dammet med nåt....
 
Söndagen var dock inte någon arbetsdag utan som sig bör vilodag. Vi tog en promenad ner över marken en sen bort över "golfbanan" i den mycket fina orörda Bjärenaturen med sina kullar och fina utsikt över havet och Kullaberg.
 
Grabbarna drog hemåt efter middag (lunch för Er stockholmare som ev läser detta) med hyggligt möra kroppar kan tänka mig att nån stock även sågades på hemvägen i bilen.
 
Anders kom över och vi gjorde klart det sista i stallet och jag körde några turer med Sten. Sen upptäckte jag att några av korna kommit på fel sida om stänget så Eva och jag åkte ner för att försöka få in dom igen. Just då kom årtiondets regnskur så dyngsur var bara förnamnet. Efter viss möda lyckades vi dock ändå få in dom i hänget igen så Anders slapp komma över.
 
Väl inne igen så kändes det jävligt varmt inne i huset, när jag sprang ner för att kolla värmepumpen så var den helt svar gick inte att få kontakt med den, dock verkade den rusa för den skickade ut full värme åt alla håll, dock så var kompressorn tyst när jag kom ner. Mer klydd....