söndag 20 mars 2011

Födelsedag

Sveas feber visade sig efter läkarbesök vara Lunginflamation. Svea fick Penicilin och är redan mycket bättre hon har dock i viss omfattning kvar den räliga hostan, som har hållit oss vakna i flera nätter. Så nu börjar det likna nåt vi är snart friska allihop!

Eva var hemma med Svea och Asta torsdag och fredag. På fredagen var dock Asta tillbaka på dagis, det tyckte hon var kul efter många dagar hemma med pappa och mamma. Hon hade längtat efter kompisarna.

Idag fyller Eva år (25), vi firade det redan lite igår med lite sång och presentutdelning. Idag planerar vi ett resturangbesök om vi får ihop det.

Igår så klippte Eva våra fruktträd (äpple och päron) så nu är de klara för våren, de har blivit riktigt fina efter år av misskötsel. Trevligt att ha lite egen frukt på sensommar höst.

Jag var ute ytterligare en sväng och röjde efter stengärdet för att finputsa och kapa ned stubbarna skall se om jag kan komma åt att klippa närmare stengärdet med gräsklipparen så slipper jag hålla på med röjsågen. Nu är det fint men finns lite ris och kvistar att plocka upp kvar.

Efter det så började jag riva väggen i stallet för att få plats med den nya plåtdörren och de nya stallfönstren.
Det är inte mycket som är rakt på det gamla stallet, så det gäller att ta det lite lungt och tänka efter så att det blir rätt. Hoppas få dörren på plats idag, skall försöka jobba lite på kvällarna i veckan med resten av väggen och fönstren. 

Idag ser det inte ut att bli en lika fin dag som igår, det är riktigt dimmigt ute. Vi får hoppas på att den lättar fram på dagen. Igår var det väl 5-6 grader varmt även om vinden fortfarande kändes "vinter".

Vi skall röja lite i källaren och skapa ett förråd i det rum i gamla källaren som varit fullt med byggrejer sen bygget. Här skall frysbox, kläder etc in så att vi frigör plats i tvättstugan, som det är nu är det verkligen på gränsen att det fungerar. Rummet behöver dock fixas till innan vi kan flytta in. Väggar behöver putsas ett element skall installeras för värme och sen behövs det verkligen målas.