måndag 27 februari 2012

Roberts bilder från Skogningspartyt

 Utan minsta godkännande från upphovsmannen publicerar jag här lite bilder från Skogningspartyt i helgen....

















Skogarparty

Förra veckan så satte jag ett par kvällar i Klubbstugan på Västra Karups IP och kaklade det nya köket, som jag lovade i ett svagt ögonblick. Mer jobb än man tror att kakla ett litet kök. Det var såna avlånga 14 x 33 plattor blev ganska bra ändå för att vara en kontorist som satte plattorna. Jag gjorde även Fönsterfoder och Kakellisterna till köket. Nu är det bara målning av listerna kvar med det slängde sig Göran på så snart ät köket helt klart.

I helegen så hade vi bjudit in till jobbedag och kalas för några av våra vänner. Annika och Håkan, Robert och Anna och Svåger Jonne. Jonne med motorsågen och övriga med barn. Det var total 7 st tjejer så det var ett himla drag alla hade stenkull och svimmade i säng på kvällen.

Vi vuxna hjälptes först åt att ta hand om 4 stycken stormfällor nere i skogen. Det var ett drygt jobb då det inte gick att komma så nära med traktorn utan det blev mycket släpande. Måste ändå tycka att det gick mycket snabbt då vi var många som hjälptes åt. Han den slöe Stockholmaren i traktorn hade svårt att hänga med i tempot.

Efter en välförtjänt Lunch tog vi oss an några fullvuxa körsbärsträd och ett par Askar som fick sätta livet till.
Det blev en massa ved, skulle inte förvåna mig om det blir 15m3 dvs 10 säckar kluven ved innan allt är tillvarataget. Skönt att stormfällorna är omhändertagna två hade legat där i två år.

Efter att vi jobbat klart så var det dusch för de som behövde, det var ju några som tog fram yxorna och satte igång och klöv vresved på slutet så det stod härliga till, veden och svetten stänkte....;-)

Eva hade gjort en Rådjurs och en Kycklinggryta. Det var gott med mat och dryck efter en heldag ute i solen och blåsten. Det var högstämning och volym, dock blev vi inte så sena vi var rätt möra efter all den friska luften så när klockan var 11 så hade vi alla gått och lagt oss. Skönt då slapp man ju ha så ont i huvet på söndagen.

På söndagen var det ett fantastiskt väder. Solen var kvar och vinden hade nu mojnat och var bara svag. Vi tog en promenad ner till Ekbacken med Robert och Anna och barnen. Det var så fin i ekbacken där det också var helt lä. Vi softade lite i solen och kände tydligt en föraning om den stundande våren.

Jag hämtade också allt ris som blev över efter gårdagens huggning. Tog allt med traktorn och la det direkt på vår eldningsplats,  så nu har vi också en riktig majbrasa som ligger och väntar.

Efter att Robert och Anna hade åkt åkte jag ner till IP och Silikonade runt kaklet. Fy faan för Silikon....





Dagen avslutades med några timmars vedklyvning innan jag var klar kunde jag ställa in den tredje klara säcken för denna helg. Nu har jag rätt många timmar räddade att klyva den återstående veden....