lördag 22 mars 2014

Long time no write...

Audi A2 1,6 FSI -03
Det var ett tag sen bloggen fick nån tid. Har kommit igång med att jobba ute även på vardagarna. Hinner med nån timme innan det blivit mörkt. Jag har lagt mycket tid på att rensa och plocka upp all busk jag har röjt nere på marken. Allt är inte klart men mycket har jag (även med hjälp av Eva) hunnit släpa ihop till ett par stora eldningshögar.

Jag har även en del busk kvar nere i skogen jag borde röja, men jag får se det är fortfarande bitvis superblött nere i skogen, så stövlarna fastnar, jag var mycket nära att sätta mig senast jag var där.

Jag har i alla fall klyvt upp all detta års ved, som till stora delar består av alla de stora grenar som rök på jätte eken i ekbacken under de två höststormarna. Jag har fått ihop ca 11 kubik som nu skall står och torka.
Asta och Svea på tidig vår picknick

Förra helgen köpte jag en ny bil, ja ny och ny den är en 03:a som gått många mil. En ganska ovanlig modell Audi A2 . Audis minsta bil byggd helt i aluminium och därför ganska lätt runt 1000 kg. Detta är värsting modellen 1.6 FSI med 110 hästar. Verkar vara relativt välvårdad och servad. Finns dock lite jag måste fixa.

Hoppas det blir en bra bil att pendla till Helsingborg med och att den kommer att hålla några år. Kul bil att köra känns som en gokart.

Förra helgen var jag också själv med Asta och Svea då Eva och Doris var i Kristianstad. Vädret var väl inte perfekt men vi passade på att göra några mackor och gå till Ekbacken och ha en picknick. Det var dåligt med sol men vi hade lä så det var skönt, och man kunde känna att våren är på gång.

Igår när jag kom hem var jag först nere och släpade lite busk när Eva och Asta och Svea var på simskolan. Efter maten tog jag en helkväll i verkstan för att försöka få igång få fart på Guldwingen som nu stått med kass startmotor sen i höstas. Den "nya" startmotor jag köpte från USA i vintras ville inte heller funka som den skulle. Igår tog jag dock isär den och hittade felet och efter lite lödning och sammansättning snurrade den bra vid test på bänken. Efter montering på motorcykeln och en första test där den verkade snurra på fint så monterade jag avgassystem mm som jag var tvungen att ta bort för att få loss startmotorn.
3 fina Töser i solen....

Nu var det dags för startförsök och till saken hör att denna något bedagade skönhet inte brukar vara direkt lättstartad när den har stått länge. Jag hade dock detta år laddat upp med startgas, detta gjorde susen och snart stod Guldwingen och spann på tomgång, så nu är det bara att ta årets första provtur, hoppas nu att jag slipper startmotorproblem i många år.

Idag har vi städat upp efter vedklyvningen och tippat på eldningshögen. Tagit fram vårt Picknickbordet som jag målade i höstas. Satt på sommardäcken på Forden. Bytt olja och spänt fläktremmen på lilla Traktorn.
Gått igenom bromsarna bak på Audin. Ställ undan vinterdäck och extra däck till Audin. Eva har fixat i trädgården, fixat nya trasor till mig som börjat ta slut, Sålt en cykel. Så en del har vi allt fått gjort.

Dessutom så hade grillparty till lunch med våra grannar Magnus och Malou och barnen. Det var dags att testa den begagnade Gasolgrillen jag köpte i vintras. Hamburgare och korv skulle grillas. Efter lite nybörjarmisstag och intrimning så det resultatet på det hela taget riktigt bra. Härligt att kunna sitta ute och äta även om vinden krävde att vi var ordentligt klädda. Kaffet tog vi sen som avslutning inomhus.