lördag 30 januari 2010

Sibirien

Man kan ju undra om det var Sibirien vi flyttade till här är det minus 15 idag. Skulle ut och spola isbanan men utkastaren hade frutit :-o.

Nu är flisningen klar. Klar och klar föresten det ser ut som en soptipp på marken, mycket ris och faktiskt även grövre träd ligger kvar. Jag fick visserligen hjälp att asa ihop det i högar att elda men det kunde ju ha tagit mer och flisat. Men den nya trenden är att man har så brott att man inte kan göra ett riktigt jobb. Tacka vet jag Helds flis i Svensköp det var som om man hade dammsugit i skogen..

I går fick jag fullständigt nog av att hålla på och vara byggmästare och tjata på hantverkare som inte heller verkar ha tid att komma eller när de kommer inte har tid att göra ett bra jobb. Det kostar mig så mycket tid och energi. Sten har efter och veckas jobb och mycket "tjat" från min sida lyckat få golvet på plats. Tyvärr är vi ändå inte nöjda med golvet. Forbo Forshagas Marmoleum håller inte de kvalitetsmått jag förväntat mig, dessutom blir det sämre för varje gång det rivs upp och läggs om igen. Det är ett djävligt dyrt golv som borde ha en mycket bättre passform än att ha vassa skarvar som sticker upp på ca 10% av skarvarna. IKEA:s tundragolv för 49:- kvm har bättre passform. Sista ordet är inte sagt i detta ämne!

Även Åke dök upp efter månader av tystnad och skulle nu sätta fart med det som borde varit klart i augusti.

På IKEA har vi nåt som heter "it's in the customers eyes". som skulle kunna vara nåt för hantverksbranchen att fundera på. Hur skulle det se ut och hur skulle det gå för IKEA om vi öppnade varuhusen när vi hade lust?

Just nu är det lite för mycket strul tycker jag, djävligt trist att bara hålla på med problem hela tiden.

Den lilla röda traktorn är inte den som strular och nu när vi har så här mycket snö så gör den en fantastisk nytta. Den startar snäll och allt funkar en fantastik maskin från 1962 som man verkligen kan lita på.

Idag skall min jobbarkompis Tobias med familj komma upp på lunch. Vi hade tänkt att vi skulle ut och åka lite pulka innan men jag tror att det blir för kallt!