fredag 29 april 2011

Lekstugan tar form

Denna vecka har jag legat i rätt bra med Lekstugan/Friggeboden. Den börjar nu ta form. Rätt mycket jobb att bygga en Friggebod även om den till vissa delar är prefabricerad.

Bara grund jobbet tog en dag/kväll att fixa. vi gjöt fast lecablock i rätt höj. Här hade vi ändå bra hjälp av lasern som fungerade bra ute när det blev lite mörkare ute (I solljus var det helt kört ingen chans att se linjen, detta är ju en innelaser). Sen tog det väl en dag att fix ramen, köpa och få på plats asfaboard och isolering innan jag kunde spika golvet på plats.

Detta är en friggebod från Jabo www.jabo.se alltså ett stort Svenskt märke, men tyvärr måste jag säga att jag är besviken på materialet.  Har aldrig sett så mycket skeva och vinda bräder i klena dimensioner på en gång.Detta gör naturligtvis inte byggjobbet lättare. Stugan är ingen lågpris friggebod jag tror riktpriset var 29.000:- . Känns till vissa delar klart sekunda säkert inte en känsla Jabo vill att kunden skall få antar jag? ;-(.

Jag kommer osökt att tänka på Karl Nilsson av Povel Ramel där han sorterar brädor i olika högar, de långa lägger jag för sig, de skeva lägger jag för sig och de fina lägger jag för mig (!). Vart dom fina tog vägen för denna friggebod är dock en väl bevarad hemlighet inte kom dom med i mitt paket.   Povel Ramel – Karl Nilsson

Stallet börjar bli klart på Norrsidan nu återstår bara lockläkten, knutbrädor, fönsterbläck mm.

Igår var det dags för första gräsklippningen så nu har man några timmar i veckan säkrad ett tag framåt, dock mysigt att känna doften igen av nyslaget gräs, det luktar sommar. Nu börjar också Körsbärsträden blomma inte riktigt för fullt men det står inte på.

Jag var också köpt en Brocka och Vedkap på Blocket så nu slipper Siffe låna ut sin Brocka.

Tjejerna stortrivs i det fina vädret kan vara mycket ute och leka igår var de en stund all tre hos Agnes och lekte.

Till helgen är det Valborg igen, de kommer dock att bli lite ovanligt då totalt eldningsförbud lär råda så några brasor lär vi inte få se. Själv har jag ju det traditionella Byagillet att se fram emot.

I helgen skall Lekstugan göras klar och kanske hinner vi också börja måla den också! Viktigt att få på takpappen i alla fall.