söndag 17 maj 2009

Lördagsjobb


Åkte upp till Glimminge med en fullastad bil med grejer som jag rensat ur Svensköp inför visningen på tisdag. Verkar vara ett hyfsat intresse för Svensköp ändå.

Jag passade också på att jobba lite i Glimminge rensade takbjälkarna på nedervåningen från massonit, bräder och spik. Jag röjde också gräs i trädgården runt huset, även om det är en byggarbetsplats så är det ändå skönt att det ser lite bebott ut i trädgärden och inte en massa maskroser etc.

Jag kunde också tydligt se att Roundup:en hade verkat på Kirskålen och Nellorna (Brännässlor på Skånska).

Jag träffade även min granne Mats som har sin gård ovanför vår mark. Han har bla mjölkkor. Han ville köpa brenne (ved på skånska) av mig nu när vi skogar (hugger skog på Skånska).

Körde hem på kvällen trött som faan, tog med mig en påse färsk Bjärepotatis till mina grannar i Svensköp där jag också mögig som jag var blev bjuden på middag!

Eva i Glimminge

Eva var nere på snabbvisit för att söka jobb. På eftermiddagen besökte vi gården så att Eva fick status. Bygget har nu tagit ordentlig fart. Nu är även entren på plats och taket pappat och klart.

Golvet börjar också komma på plats i undervåningen i form av spånskivor som är frästa för golvvärmeslangen.

Jonne jobbar på med skogsprojektet tillsammans med skogsprocessorn här har det verkligen hänt mycket, men det är lite som att knacka rost på gamla bilar, ju mer du fäller så hittar du ny trä som bör bort. Jonne har nu satt en vecka på detta och behöver nog lägga minst nån dag till.

Jag har väl själv lag ca 4 dagar på skogningen om man räknar in min tid för att ta bort staket och tråd.
PÅ den andra bilden går Eva förbi utanför Doris rum på övervåningen.

Vi hann även med att hälsa på vår arrendator Anders och Edwin och Alma två av hans barn. Vi har även tingat en kaninbur till Doris kaniner av Anders.