söndag 30 maj 2010

Ruskväder

Denna helg har verkligen inte liknat en helg i slutet på maj. Blåsigt och lite regn.

Farmor skulle ha kommit ner och hälsat på oss denna helg. Med maximal otur blev det naturligtvis pilotstrejk på Kullafly farmor får komma nästa helg i stället. Kanske ändå var tur kan knappast bli sämre väder nästa helg ;-).

Jag har börjat gå och få akupunktur för mina tennisarmar. Hoppas verkligen det hjälper jag har ju lite svårt att vila armarna, det finns mycket att göra inte minst nu när allt växer så att det knakar.

Gilsontraktor är nu lagad för 3 gången på lika många veckor ;-o. Denna gång var det en rörsprint som gick av i drivningen till växellådan. Det var ju ingen dyr del precis 7 kr och nån timmes egen meckning så var det avhjälpt.

Arvid har varit här och hjälp  oss attt putsa lite runt fönstren i källaren och att sätta in glasbetong i de gamla källarfönster hålen. Blev riktigt bra, just i källaren och underhållsfritt. Arvid skall också putsa grunden ned mot bäcken där putsen är lite risig så att vi kan måla grunden i sommar.

Igår var det kosläpp på Glimminge 3. Anders kom med 4 st kvigor som skall gå här över sommaren och avlasta mig lite vad gäller gräsklippning ;-). Det blir nog bara 4 kor iår då vi ju sått om en stor del av akrarna närmast huset med ny vall. Den nya vallen är nog inte betbar ännu  på nån månad.

Vi har bestämt oss för att sälja Cittran då vi inte använder den speciellt ofta. Kunde vara bra att frigöra lite pengar också, jag borde skaffa en mindre billig pendlarbil i stället. Just nu så kör vi SAABen och Volvon och dessa går som klockor fn.

Igår var vi också på Div 4 fotboll här i Västra Karup VK mötte Örkelljunga. Matchen slutade 0-0 VK fick Anders Lindström mycket tveksamt utvisad redan efter 30 minuter. Trots detta hade VK ett spelmässig övertag under stora delar av matchen, men spelade kramaktigt i avslutsmomenten. Går lite tungt just nu för VK IF.

Igår var vi också hemma hos Linda och Pontus och åt kvällsmat. Det var jättetrevligt och gott. Det var faktiskt första gången jag var där, jättefint hus!

Idag har Eva plockat potatis på morgonen ca 3 ton färskpotatis tog de upp. Jag har målat källarfönstren och blev klar just som det började regna på eftermiddagen. Det blir fint med de nya fönstren i källaren.

Eva var på en jobintervju i fredags, det verkar börja röra lite på sig på jobfronten igen.