söndag 8 november 2009

Pågahelg

Så har vi då haft Pågahelg,. Patrik, Stefan och Sam (Kingkong) kom ner till oss på Bjäre fredag kväll efter en tung bilresa med mycket dåligt väder (Regn och mörker). Fredagkvällen blev kvällsmacka och mycket snack. Jävligt kul och få besök av de gamla kompisarna.

Lördagen startade vi 07.30 (med viss huvudvärk!) med ett studiebesök hos Anders och Britt-Marie och deras 130 mjölkkor. Vi fick hjälpa till att mjölka, alla var inte lika pigga på det.. Men Anders och Britt-Marie var tålmodiga. Det var spännande att få en inblick i det moderna mjölkbodelivet och att få hjälpa till att mocka lite i stallet också.

Dock var de lite väl mycket avföring av bägge sorter som bara stänkte omkring oss i mjölkgropen, hade jag druckit en klunk öl till kvällen innan tror jag att jag hade "pjokat" det var fler som såg ut att gå åt samma håll. Bra att ha med sig detta när man ibland sitter på kontoret och tycker att vi har ett riktigt skitjobb....

Efter frukost var det rundvandring på gården och marken,vi hade jättetur med vädret som var en fin höstdag utan blåst och klarblå himmel frampå dagen.

Sen jobbade vi. Vi var nere och skottade ut gammal fårskit ur Fårahuset så att vi skall kunna ställa upp grejer där. Att få köra traktorn tyckte alla utom Stefan som på ett vuxet sätt var ganska likgiltig inför denna gamla traktor. Vi övriga körde och åkte med barnslig förtjusning.

Efter middag så städade vi i potatiskällaren och i traktorgaraget så att jag skall få plats med lite mera mög. Rensning av lite busk som låg kvar på marken från i våras gjorde vi också liksom att dra igång en brasa (efter 2 liter spillolja!) av det vi släpade ihop och det som blev över efter att tomtem rensades i torsdag.

Sen var det bastu och efter det var det kvällsmat där vi grillade hel laxsida. Det var gott men vi var gansak möra efter allt jobb och frisk luft så det var skönt att få gå och lägga sig före midnatt.

Söndagen var mer grå men ändå vinstilla och utan regn. Vi tog en rundtur på bjäre och en promenad nere vidhavet. Det visade sig att grabbarna hittade bättre än jag på Bjäre så det blev en bra rundtur även för mig.

Jag hade i alla fall en jävligt trevlig helg, det var länge sen som jag skrattade så mycket. Tack killar det var kul att få ha Er på besök och att träffa Er igen! Ni är välkomna tillbaka.

När vi kom hem till lunch rådde viss kaos, Svea hade fått hjälp av Asta att rampla på soffbordet och slagit upp ett ordentligt jack i ögonlocken, med stor blodvite, både Eva och Doris låg lite chockade på golvet. Svea tog det dock ganska lugnt. Efter lite kontroll av Sveas öga bestämde vi att hon nog ändå måste till läkaren. Eva, Doris och Svea åkte till läkaren i Båstad och hade tur och fick hjälp direkt. Svea fick ett stygn i ögonlocken och en tejp att hålla ihop såret med. Svea var jätteduktig hos Doktorn sa inte ett pip och tog det lungt.