lördag 4 februari 2012

I Vinterns grepp

Iskylan håller Bjäre i ett stadigt grepp. Idag hade vi igen - 12 på termometern. En helt strålande midvinterdag med strålande sol som trots allt ändå lyckades värma lite mitt på dan.

I morse så var Lasse här och hjälpte mig att kolla min svets som skjuter proppar värre än en kulspruta, rätt ut till 20 amp säkringarna som säkrar stallen. Jag tycker det är lurigt då jag inte tidigare haft nåt problem med svetsen. Sagt och gjort vi lassade i svetsen i Lasses skåpbil (den är djävligt tung då det är en kombinerad pinne och mig svets) körde ner till Lasses verkstad och kopplade in den och testade den hemma behöver jag max 1 minut för att få säkringarna att lösa ut och då behöver jag inte ens svetsa!!!! Efter 15 minuter utan minsta problem kan jag konstatera att problemet är att hänföra till vår el en utmaning för Eltjänst att reda ut.

När jahgkom hem med svetsen igen så var det nåt klydd med trådmatningen som jag inte heller fick ordning på ska det jävlas så ska det.

Efter lunch så bestämde vi oss för att trotsa alla förkylningar etc och ta en tur till det gamla stenbrottet i Dagshög där de gamla stengrotten har bildat dammar som det går alldeles utmärkt att åka skridskor på. Jag skulle kunna tänka mig att denna skriskobana dessutom ligger allra vackrast, en helt fantastisk miljö precis vid havet, speciellt en dag som denna med ett blankt hav och en sol som bara barkar ner, se själva på bilderna.

Asta och Svea har gjort fantastiska framsteg på skridskorna och är nu jätteduktiga. Vi skulle behöva slipa deras skridskor så att de inte behöver slinta så i sidled som de gör när det är så här hårda fina isar som det nu är i kylan.

Idag har jag också dragit klar elen på traktorkärran så nu kan jag pricka av det.
Jag har nu också fått delarna jag beställde till gräsklipparen från USA, så nu kan jag även montera ihop den så att den är klar inför sommarens utmaningar.  Det blir jobbet imorgon. Tänkte också se om jag och Doris kunde hitta nån sjö att åka långfärdsskridskor på också.