söndag 22 december 2013

Dan före dan...... regn och 6 plusgrader.

Så var det då äntligen lite långledigt denna höst har varit tuff med mycket jobb och riktigt trist väder. Nu är också skolan slut och Doris har fått sitt första betyg. Både jag och Eva är så stolta över Doris och tycker att det är skönt att det går så bra i skolan.

Nu stundar snart julen och morfar kommer hit och firar den med oss. Lite senare kommer även de stora barnen och Emil och hälsar på oss. I år ser det inte ut att komma någon tomte då förra årets tomte blev avslöjad som pappa (!).

Att döma av klapphögen under granen kommer det dock inte att gå någon nöd på barnen denna jul heller. Någon julstämning i form av vit nederbörd kan vi dock glömma.

Skulle dock sitta fint med lite kyla nu då vår skridskobana är mycket översvämmad och skulle bli perfekt om det frös till.

Idag har vi fixat de flesta tegelpannor som blåste av i stormarna. Eva var en riktig hjälte när hon var uppe och hasade sig fram på nocken och rättade till pannor som hoppat snett och loss i de hårda vindarna. Det är tyvärr några pannor uppe på tillbyggnaden över Doris rum som vi inte kan komma åt med vår 6 meters stege. Vi har beslutat att investera i en längre stege så att vi kan rätta till pannor med mera utan att hyra en skylift. Vi behöver dock hyra en sådan för att fixa till vinskivor och eternit och ventilationsskorstenen på ladan som flög i stormen.

Jag har dessutom tvätta Forden och faktiskt också Traktorn som nu också fick en chans att bli julfin. Jag till och med putsade fönstren, så nu går det att se ut igen.... ;-)

I fredags så fick jag ett ryck och besiktigade Nissan som nu snart gått 25000 mil. Då nu generatorn verkar stå på tur att bytas ville jag kolla om det var fler svåra fel som tex avgasrening mm i så fall låg nog ett bilbyte nära till hands. Det visade sig dock att den inte gick igen (som den brukar) men hade bara två fel av enklare slag slitet bromsbelägg fram (visste jag) och en glappande led i framvagnen (kostar 300:-) och bör gå att byta själv. Så nu har jag också beställt en ny generator, bromsklotsar och bromsskivor från Tyskland (total drygt 2000:- med frakt, nästan halva priset att köpa från Tyskland. Nu skall vi se hur det funkar med leveransen första gången jag köper från denna firma i Berlin. www.bildelaronline24.se

Doris, Asta och Svea var jätteduktiga igår och slog in alla paket. Asta och Svea är duktiga på att göra fina paket fast de bara är 6 år, jag skulle nästan kunna säga att de i alla fall är bättre än jag.

Ikväll är Eva , Asta och Svea på Julkonsert i Hovs kyrka där bla våra grannar Emma och Anna skall sjunga dom är jätteduktiga.

Nu är det snart Julafton......... Tip Tap Tip Tap