söndag 17 december 2017

Snögubbe

Svea bygger snögubbe..
Så kom då första snön denna vinter, alla fall som ligger kvar. Svea var snabbt ute och byggde en snögubbe, Asta anslöt lite senare. Själv har jag varit dyngförkyld nu i ett par dagar men det känns bättre idag tog en promenad ner till Skogen på marken, fint med snön.

Tiden går snabbt nu fram till Jul, Julveckan står för dörren. Nu skall vi försöka vara lite lediga också även om det blir jobb redan i mellandagarna.

Det blev tyvärr ingen Julgransförsäljning iår, Jonne hade inte några granar att sälja iår helt enkelt. Det blir nog inte nån mer Granförsäljning.

Tjejerna var på Jympa uppvisning/avslutning igår, dom har blivit så duktiga. Bra med Jumpa det håller kroppen frisk och smidig. De skall fortsätta även nästa säsong.

Doris och Asta och Svea är nu igång med vinterträning inomhus för fotbollen, bra att hålla igång kroppen och bollkänslan.

Förra helgen var det Julmarknad i byn och töserna hade lottförsäljning med klass 4, det gick jättebra alla lotterna gick så det blev lite pengar till skolresa.

Jag har investerat i en gammal vedvagn till Traktorn att köra hem ved från Marken med. En liten och smidig men ändå rejäl vagn tyckte jag och slog till.

Jag har nu också köpt en ny bil till mig, A2:an har svajat en del sista året den har ju passerat 28.000 mil ...... Dock har jag svårt att göra mig av med A2:an då jag verkligen gillar den. Vi behåller den det kan bli Doris övningskörnings bil och kanske
första bil....

Jag har köpt en lite 4 WD SUV en Mitsubishi ASX från 2011. Tyckte den verkade vettig och prisvärd och skulle kunna passa mig bra. Inte jättemycket pengar men mer än de 20-30.000 jag brukar lägga på bilar. Bromsarna kommer att behöva fixas annars verkar den OK så långt. En diesel, passar mig bra då jag mest sitter och tuffar landsväg numera. 
I vinterskrud... för hur länge?


Skogsvagnen


Mithsu

Astas Pepparkakshus..

Jympauppvisning