söndag 16 december 2012

Lucia och Nils Holgersson

en lite ovanlig kombination kanske, men det är precis vad vi haft i veckan.

Jag har haft en mycket intensiv arbetsvecka där för har gått för fullt hela veckan. Skönt att det snart är jul så att det blir lite ledighet.


Eva var med Asta och Svea på Lucia med Dagis. Blev lite risiga bilder då blixten ej kom på. Fina tjejer är det ändå. De var så duktiga och sjunga.


I veckan var jag med Doris i kyrkan på Lucia. Det var riktigt fint och lite lagom trångt. De sjöng fint i kyrkan. Alltid lite högtidligt att vara i kyrkan och höra sång. Glad att jag tog mig tid det var det värt. Doris var inte så glad när jag tvingade henne att ha på överdragsbyxorna och inte gå i tajts som nästan alla de andra tjejerna. Men är det -10 grader så tyckte jag att det var viktigare att inte stå och frysa på skolgården innan vi kom iväg i Fackeltåget.

Igår var jag och hämta en skridskoslip som jag köpt på Blocket i Skummislöv. Köpte den av en gubbe i Eksjö, han hade en granne som hade sommar hus i Skummeslöv så transporten ordnades. Var en fin gammal slip med alla tillbehör som tidigare hade tjänat i en sportaffär, den slipar perfekt fasten den varit med några år. Nu har vi alla nyslipade skridskor, nu väntar vi bara på isen. Tänkte försöka slipa lite skridskor till andra behövande Bjärebor också så att jag kan få igen lite på investeringen kanske.

Igår var vi hela familjen på Helsingborgs Stadsteater och så på familjemusikalen Nils Holgersson . Trevligt att kunna vara lite kulturell i alla fall! Föreställningen var mycket bra tyckte vi alla. Vi satt jättebra i mitten på tredje bänk. Så vi fick verkligen föreställningen mitt i ansiktet.

Mikael Segerström var obetalbar i sin fjäderskrud som Mårten gåsakarl och Thérèse Andersson Lewis var också mycket bra. Vi var alla mycket nöjda efteråt, speciellt nöja var vi att Asta som var lite hängig inte pjoka förrän vi var i bilen på hemväg. ;-) så nu har magsjukan kommit till oss, skönt då kan vi kanske ha klarat av detta till Jul. 

Idag har regnet tidvis vräkt ned på Bjäre och mycket av den fina snön är nu borta och har i alla fall på vår väg ersatts av en veritabel isgata. I senaste prognosen fanns det visst hopp att det skulle kunna komma snö till julafton, men just nu ser det mörkt ut.