söndag 29 september 2013

Armbrott och Skrubbafiske

Svea med sitt gips.
Igår så bröt Svea armen, eller egentligen är det väl en spricka. Hon har i alla fall fått gips som skall sitta på i 4 veckor. Vi trodde först inte att det var så farlig, men när vår nya granne Magnus som är läkare ändå var här så bad vi honom titta på Svea. Han tycket att vi definitivt skulle åka in till akuten med Svea, då han misstänkte armbrott. Svea var hemma hos en kompis och föll i deras trapp. Ett blåmärke på hakan är enda skadan i övrigt.

Idag har jag varit ute och fiskat i Öresund med min jobbarkompis David som har sin båt i Råå. Det var en helt fantastisk dag på sundet, ett perfekt höstväder för fiske, det blåste en del på förmiddagen men efter lunch så mojnade det ut nästan helt.

Snygg man och nästan onödigt bra väder..
Vi metade plattfisk och fick totalt ihop 24 stycken. Det nappade ganska bra och vi tappade och släppte tillbaka några till jag fick även två småtorskar på metet som fick gå tillbaka. Vi var också ute lite och prövade på Torsk, men varken vi eller turbåtarna runt i kring fick nån Torsk. Turbåtarna drog iväg och vi återgick till Plattfiskmetande.  

Gott att äta nyfångad nystekt Skrubba tyckte vi alla men speciellt Svea var riktigt glad i fisken.

Eva har fixat i trädgården och planterat vårt nya Plommonträd och planterat en massa i den nya rabatten.

Nu är det snart jobbevecka igen efter en fantastisk helg.


Kapten David vid rodret på Öresund.