torsdag 21 oktober 2010

Dubbdäck på!??

I morse var det riktigt nära den första halkan på Bjäre för i år. Men regnet hann torka upp på vägarna innan minusgraderna kom. Kanske att det var halt innan jag for i morse, men vid 07.00 var det inte halt. Det bär mig emot att behöva lägga på dubbdäcken redan i mitten på Oktober...

Imorgon skall jag jobba hemifrån så då slipper jag ligga på vägarna i alla fall.

I veckan har Lasse varit här och hjälpt mig att gräva för våra nya lyktstolpar vid vägen in till gården. Det skall bli en lykta på varje sida om bron. Lasse har en sån minigrävare, det är fantastiska maskiner. Smidiga och lätta att komma åt med men ändå jättestarka.

Jag räknar med att resa stolparna till helgen och att gjuta fast dom klart. Sen hoppas jag Bertil och Eltjänst kommer i nästa vecka och drar elen och kopplar in lyktorna. Skall bli skönt att få upp dom för nu är det mmöööööörkkkkkkt på kvällar och mornar och värre blir det ;-(.

Idag var vi och köpte armaturerna vi skall sätta på stolparna och det blir typ galvad stalllyckta som vi alltså monterar på en vanlig trä El/Tele-stolpe. Skall försöka köra med lågenergilampor på 15 watt hoppas det räcker. Stolparna kommer att vara ca 4 meter höga.

Doris har varit jätteduktig med Jultidningarna så hon får både presenter och en sudd pengar till jul som bonus för det jobbet. Hon har cyklat runt och sålt till många grannar och vänner.

Jag har börjat träna och har faktiskt tappat 5 kilo första månaden, vilket var välbehövligt. Men även när det gäller detta så gäller Ingvar Kamprads "Det mesta är fortfarande ogjort" men jag jobbar på med träningen och skall försöka fortsätta äta förståndigt.

Imorgon kväll skall jag åka till Tollarp och Svensköp och hämta delarna till kaminen så att jag kan börja elda i den. Jag skall också hälsa på Jan-Erik och låna några stämpar av honom till stallbygget och nåt skitsnack kanske det också blir.............