söndag 3 februari 2019

10 års jubileum

Silver nyckeln
Så har det då helt plötsligt gått 10 år sen jag flyttade till Skåne. Jag blev firad av min chef i fredags som var min 10 års dag med IKEA möbelnyckel i Silver och ett presentkort med efterföljande lunch.

Tiden går fort men jag måste ändå säga att vi hunnit med en hel del och jag minns knappt vårt gamla liv Stockholm, känns långt borta idag.

Övriga familjen har några månader kvar innan de kan fira 10-år då de flyttade ner i Juni och in i Glimminge  1 Aug 2009. På nåt sätt får vi försöka fira det.

Vi har nu i alla fall fått lite vinter, vitt ute men inte mycket snö, har ej behövt ploga ännu.

Doris Gipsad
Doris skadade sig igår i första träningsmatchen för året med U-laget. Hon spelade först delar av A-lagsmatchen, men efter 40 minuter i U-lagsmatchen var oturen framme och hon blev sparkad på handen ett ledband i Tummen fick stryk och nu är det gips som gäller i 4 veckor, troligen ingen operation. Hon har ont och kan inte skriva med penna, tur det finns datorer.

Jag har varit på magnetröntgen av min kassa vänsteraxel, helvetesmaskin att låta låg där i ca 30 minuter och den lät som man var mitt i kriget.... får se vad diagnosen lyder och vad nästa steg blir.

Förr förra helgen var vi i Svensköp på Ellens dop, det var mycket trevligt. Fin och snäll tös hon är Ellen.

Evas och min långhelg i Prag gav oss blodad tand, nu har vi bokat en ny helg denna gång blir det Berlin där jag inte varit sen 1990.

Asta och Svea hann ut förra helgen för att åka pulka några timmar innan den lilla snön hade töat bort. Vi har inget vatten på vår "skridskobana" i år ännu så vi har inte kunnat åka skridskor hemma.

I Svensköps kyrka
Blir inte mycket gjort ute nu när jag är invalido, har ett par träd som blåst ikull som jag behöver ta hand om hoppas på att Jonne har tid att komma och hjälpa mig. Motorsåg känns inte aktuellt att köra för mig just nu....

10 år innebär väl också att vår maskinpark börjar bli lite till åren, Tvättmaskinen har nu börjat låta som ett jetplan, troligen ett lager i trumman som börjar ge upp. Ny Tvättmaskin beställd. Övriga vitvaror har kanske också en begränsad livstid kvar.


Svea

Ellen med Föräldrar