söndag 9 januari 2011

Töväder

I helgen har det verkligen töat. Kändes som om snön inte skulle försvinna förrän till midsommar, men efter två dagars töande så är redan mycket borta. Kanske vi nu återgår till mer normalt vinterväder på Bjäre.
Jag tycker att det är lite synd för nu har man vant sig lite vid kylan, det är kul att kunna åka skridskor och skidor. Det är också så fint här när snön ligger.

Fredagens Byafest var trevlig som vanligt. Vi var där alla fem till att börja med. Eva avvek efter dans kring granen och middagen med helt färdiga tvillingar, men jag är säker på att dom haft kul. Jag och Doris var kvar ganska länge, jag tror att vi var hemma vid 23.30 tiden. Jag satt och pratade mycket med Bengt Lindström och jag tränade även lite på att drick "jöög". Här har jag en svag punkt så jag behöver träna....

På lördagen hade jag bestämt med Pontus att han skulle komma och hjälpa mig och sätta upp vindskivorna på stallet. Det var ju minst sagt skitväder blåste bra och regnade till och från som spön i backen. Vi fick i alla fall ner de gamla mögiga vindskivorna och upp med nya. Jag hann också montera en överplåt till den kommande porten. Vi passade också på att riva byggnadställningen som var i vägen för att fixa det sista runt fönstren och för att kunna använda byggporten.

Sen blev vi tvungna och "skjula" och då passade det bra att ta en bira, det behöver jag inte träna på....

Söndagen bjöd i alla fall fram på dagen på nästan vårväder, svag vind och solen var också framme en del. Det var ett perfekt väder för att snickra, så jag gjorde klartdet sista runt fönstren inkl fönsterfoder det enda som felar nu är ett fönsterbleck och porten, men nån port blir det inte förrän det nya golvet är på plats och det kommer nog att dröja lite. Sen skall ju också hela "grunden" putsas också!

Jag passade också på att riva ut lite loftgolv som fanns kvar, det är inte så mycket kvar att riva ut nu om vi inte räknar alla gamla takbjälkar som skall ut när de nya kommit upp.

Doris spelade Bjäre Cup i Båstad även idag denna gång med hennes riktiga lag VK IF Flickor 10. Det blev en vinst en oavgjort och en förlust. Eva och Asta och Svea var med Doris, jag hade tänkt åka med Doris men när det äntligen blev lite snickarväder så kände jag att jag behövde utnyttja det så jag blev hemma. 

Nu väntar en ny arbetsvecka, vi går mot ljusare tider, snart är det vår..... eller...