söndag 15 november 2009

Måndag - fredag - måndag - fredag

Veckorna rusar verkligen förbi, känns bara som det är fredagar och måndagar. Igår lördag var jag i Linderöd hos Träindustrin och hämtade ekplank jag skall göra fönsterbänkar av till köket. Jag fick också med mig ca 500 klädselbrädor som jag skall använda för att snygga till svinstallet med där det så småningom skall bli hobbyrum.

Efter det var jag uppe en sväng i Svensköp och fikade med Jan-Erik och Tomas, de hade just stallat in alla korna för vintern, det var ett djävla liv på korna.

Doris hade kompis Emma hemma som sov över från Fredag till Lördag. Emma är en riktigt bra kompis kul att Doris har hittat så bra kompisar.

När jag kom hem från Svensköp så fixade jag alla fyra fönstersmygarna i Vardagsrummet så nu är alla fönstersmygar fixade utom jättfönstersmygen i köket. Det är ju klart, de skall ju målas också inte gjort på en pisskvart det heller.

På söndagen jobbade jag med att fixa till fönsterbrädorna i köket, ingen barnlek då dessa plank bara var råsågade och tunga som faan. De hade måtten ca 28x 200 x 4850 nedtorkad i princip kvistfri ek.
Efter mycket sågande, (framför allt) slipande och fräsande så var det klara att lägga på plats i köket. Det förhöjer mycket bara man får in riktiga fönsterbänkar. Nu återstår bara att klä fönstersmygarna också i köket också.

Doris hade kalas ihop med Wilma för hela klassen. Det var Bowlingkalas i Båstad, jag och Asta och Svea fick stanna hemma. Till tvillingarnas förtjustning fixade jag naturligtvis en gormemiddag till oss, Havregrynsgröt. Svea åt två stora tallrikar och Asta var inte långt efter.

Jag har blivit inbjuden på kalas till Swedbank 26/11 och jag har bestämt mig för att åka. Doris och jag kommer att åka upp till Stockholm på morgen 26/11. Vi bor hos Maria och Daniel i deras gästhus. Doris skall vara med i skolan på fredagen och vi skall också hinna med en socialrunda och Wasamuseet som jag lovat Doris tidigare. Skall bli kul att få träffa alla gamla jobbarkompisar.