torsdag 7 juni 2012

Nationaldagsfirande

I går var vi i Hembygdsgården i Boarp och firade Nationaldagen. Asta, Svea och Eva hade dagen till ära tagit på sig sina folkdräkter. Asta och Svea har de Leksandsdräkter (Flick modellen eller som det heter i Dalarna Lisskulla) och Eva hade sin Gärds Härads dräkt från Östra Skåne.

 Vi blev genast "påflugna" av en tjej som ville fota oss (..ja kanske inte pappa som inte hade nån folkdräkt) som visade sig komma från NST.

Vädret var med oss denna dag med mycket sol och svag vind, dock inte riktigt sommarvarmt.

Det var första gången vi var med och det var ett ganska trevligt firande nästan utan allt för långrandiga tal. Musik, sång och dans stod på programmet och var av det lättsammare slaget.

Jag hade dessutom anmält mitt intresse att få en Svensk Flagga och denna gång hade jag tur i lottningen och fick mitt namn uppropat och fick gå fram och hämta en flagga.

I övrigt så har jag ägnat mycket tid tillsammans med Röjsågen och röjt gräs utan för de områden jag kommer åt med gräsklipparen. Ett drygt jobb men det är värt det då det både blir fint och håller tillbaka all busk som vill återta förlorad mark, det är en envis kamp men så här långt är jag segrare.

Eva och Doris håller på att försöka hitta ett bra Ridläger till Doris denna sommar. Vår ide är att åka runt att besöka några ridskolor för att se var det verkar var bra. Är det sunkigt så märker man det snabbt och kan åka till nästa. Eva och Doris skall till ett nytt ställe i kväll.

Själv skall jag åka och hämta gräsklipparen i Svensköp i kväll om vi får ihop det.