söndag 27 maj 2012

Rekordbad i Maj

Doris har badat 4 dagar på rad i havet denna vecka vilket i alla fall för oss är rekordtidigt.

Jag hämtade tjejerna i fredags då Eva var på firmafest på kvällen. Vi drog direkt ner till havet och badade. Det var förvånansvärt varmt i vattnet, det var i och för sig en svag pålandsvind som säkert fört in varmt ytvatten till vår strand i Glimminge Plantering. Denna vind hade denna dag också fört med sig gult klägg som sannolikt var massor med pollen som gjorde strandkanten gul. Gick man ut lite så var det mycket mindre pollen och tjejerna badade friskt, skulle faktiskt tippa att det var runt 20 grader i vattnet. Mysigt att ha hela stranden för oss själva samtidigt som det är så fint väder....

När jag sen kom hem och skulle ta en öl så var den ljummen, kylskåpet i förrådet hade lagt av. Efter en snabb koll på blocket så var jag och köpte en begagnad kyl utanför Ängelholm så nu får jag kall öl igen.....

Eva jobbade på med sin rabatt i trädgården som nu är hyfsat stenfri och nu på fylld med ny jord, nu saknas snart bara växterna.

Asta och Svea hade jättekul när det var i bäcken och badade eller snarare vadade runt. Det är rätt lite vatten i bäcken nu så det var inte så stramt och nog ganska riskfritt. De var så lyckliga när de fick utforska bäcken på egen hand.

Även lite sparcykel på det jämna golvet i stallet hanns med efter badet i bäcken.

Jag meckade lite med Nissan och har nu en plan hur jag skall försöka åtgärda bensin läckaget från tankarmaturen.


Doris har match idag borta mot Eskilsminne och Eva har planerat att vi skall åka till Sofiero och titta på alla blommande Rodedendron.

Jag har ett par dörrar jag planerar att måla. Sen är det också tid för mig att börja packa inför mina tre dagar i Spanien under veckan som kommer.