söndag 24 juli 2011

Galning i Norge

Lovisa min äldsta dotter är oskadd i Oslo. Hon jobbar där i Juli ca 3 km från platsen för sprängdådet. Hon var på jobbet när det small och hon kände smällen tydligt och dörrar flög igen på kontoret. Hon är välbehållen med chockad över vad som hänt, och det är vi väl alla!

Vilka djävla idioter det finns sätta igång och mörda en massa barn som om det vore nåt djävla datorspel, vart är vi på väg?

I Glimminge rullar det dock på ändå. Tjejerna har varit nere och fiskat krabbor, igår fick dom 32 stycken. Vädret inbjuder ju tyvärr inte till så mycket sommaraktiviteter utomhus.

I fredags så tog Eva med sig alla tjejerna ner till Malenbadet en stund på eftermiddagen då det sprack upp lite och vart riktigt hyggligt varmt, det var uppskattat. Asta och Svea morskade upp sig och åkte vattenkanan alldeles själva efter några provåk med de stora tjejerna.

Jag var först och köpte mer virke på Byggmax i Ängelholm, trist att det lönar sig att åka förbi NPN i Grevie till Ängelholm. Köpte inte mycket virke denna gång men tjänade ändå ca 500:- (20-25 %!!). Kanske bra med en prispressare på sikt . Vad hade det kostat att ringa om inte Tele2 hade funnits, minns ni mobilt kontantkort 6:-/minuten.............

Jag var också nere hos Siffe och lånade en målarställning att ha i stallet.

Beställde också all Råspont jag behöver för leverans med kran direkt in i stallet, 2000 meter inte klokt så mycket det blev. Nu skall det bara kapas upp och skruvas upp också ........;-).

Igår var jag hos Jan-Erik på dagen, vi åkte på Auktionen i Ekeröd. Tyvärr är det mest mög på denna auktion, det mesta verkar vara sånt som man nästan borde slängt på tippen. Jag fyndade dock en bruksskottkärra för en hundring.

På hemvägen skannade jag av några av mina gamla Kantarellställen och fick väl med mig en 7-8 liter svamp hem. Verkar vara ett bra svampår, förresten så är det väl i huvud taget ett bra år för växtligheten, lagom varmt och mycket regn. Men lugn värmeböljan kommer 15 augusti när jag skall börja jobba igen.

I veckan skall jag fiska lite först skall jag och Tjejerna åka till Ängelholm och meta i Rönneå sen tänkte jag ut och försöka få lite plattfisk och också försöka lite på Makrill... tänkte försöka lära mig lite. Har varit inne i Varuhallen Hobby och träffat på min gamla fiskekompis från 70-talet Bengt Larsson som hjälpt mig med lite tips. Vi hann också med att snacka lite gamla minnen.......;-)