lördag 5 juni 2010

Farmor i Skåne

Så kom då äntligen gamla farmor till oss på Bjäre. Efter en otålig väntan på Ängelholms flygplats där vi alla stod och spejade mot himlen för att få se planet när det flög in på finalen mot landningen. Två små Sessna plan var falskt alarm när det strax innan farmors plan landade. Men så helt plötsligt svängde en jättefågel in mot landningsbanan och gled elegant in och landade i motvinden ,"farmors plan".

Det är väldigt bra service på flyget, farmor går inte så bra, framför allt inte snabbt. Så hon fick hjälp av ledsagare både på planet på Bromma och av planet i Ängelholm, en stadig arm att hålla i. Tre förväntansfulla tjejer stod och väntade innanför dörren när farmor äntligen dök upp.

Fredagen bjöd på en härlig försommar dag med för Bjäres mått mätt svaga vindar. Så lite ute liv i trädgården med barnen stod på programmet. På eftermiddagen var det shoppingrunda på Väla då farmor fick shoppa lite kläder till tjejerna.

Det var en ganska ansträngande dag för farmor som säkert sov gott på natten.

När jag för lite mer än ett år sen åkte till Stockholm i ilfart och möttes av en ej kontaktbar farmor på sjukhuset trodde jag aldrig att detta skulle vara möjligt, jag trodde inte ens att farmor skulle kunna komma hem igen och klara sig själv.
Farmor är dock av ett segt virke från det inre Dalarna så hon har återhämtat sig bra! Även om orken och fysiken inte riktigt är som i fornstora dar.

Arvid var här och putsade det sista runt våra nya källarfönster och glasbetongen. Han putase också i lite i den skadade putsen på grunden på sydsidan. Vi hoppas kunna måla grunden i sommar, Med detta och målning av de två sidor som ej är målade på huset så är utsidan på huset helt klart.

Vi har också sålt Citroenen till en nybliven 4 barns familj i Hunnebostrand, som kommer och hämtar bilen på onsdag!

Programmet i helgen är fotboll för Doris. Jag och farmor skall försöka ta oss till Birgit Nilsson museet i Svenstad. På söndag tänkte vi går på krogen allihopa med farmor.

Väderprognosen är lovande, äntligen sommar!