tisdag 13 januari 2015

Ledigheten och stormarna över.. (i alla fall för denna gång)

Så var helgerna över igen och skola och jobb är i full gång.

Några bilder på den enda snö vi sett denna vinter.
Vara bara några timmar
Året har börjat ordentligt blåsigt, två stormar har redan passerat den sista nu i helgen var inte att leka med blåste ordentlig mer än 2 dygn, med orkanvindar under lördagskvällen. Vi har dock klarat oss bra, några tegelpannor på stora huset flög och en Al hade blåst av nere i skogen när jag inventera på söndag morgon, det har blåst storm efter det så det kan vara fler träd.

Tjejerna har klarat av Bjäre Cup i fotboll i Båstad. Asta och Svea var med och vann med flickor 9 och Doris var ytterst nära att vinna F14 men fick inte hål på Förslöv trots övertag och fick därmed nöja sig med 2:a plats.

Eva och Doris jobbade också lite i Kiosken.
Tyvärr försvann Vintern så nån mer Skridskoåkning har det inte blivit.

Jag har jobbat med veden lite till och från, bra ute jobb på vintern. Jag är nästan klar och har klyvt snart 20 kubik ved, så nu är det gott om det. Tippar att jag har ca 4 kubik kvar, sen är det rent på gården.
Om nån vill köpa torr ved så har jag lite över och kan behöva platsen. Har använt timmergripen på grävaggregatet och det har fungerat kanonbra även om några stockar var för tunga att lyfta även med grävaren (!)

Eva och Töserna har hunnit med en sväng till Ullared.

Byafesten i Glimminge/Mäsinge är också avklarad. Det var trevligt med god mat som vanligt. Jag skötte mig och var hemma i hygglig tid och pigg dagen på. Hela familjen gick hem vid 23-tiden.

Doris var iväg till Markaryd och spelade Cup med Ungdomslaget, det gick ganska bra. Dock var vi lite oroliga då de skulle ut och åka i stormen. När de kom hem på kvällen så var det full storm, men det gick bra.

Jag har också börjat riva för kaminen i verkstaden, men vädret har satt stopp för allt arbete på taket, hoppas kunna fixa detta till helgen.