söndag 27 december 2015

Julen avslutad med Syndafloden!

Syndafloden är här kanske beror det på att jag tog en snaps på julafton.....

Jag fick dock vänta lite med snapsen då vi först skulle gå på Julspel i kyrkan på fm. Asta och Svea deltog Asta med några repliker och Svea i en stum roll som Jungfru Maria. Agnes och Nora var jätteduktiga i väldigt omfattande roller med många och långa repliker. Det var ett fantastiskt bra Julspel långt över mina förväntningar och en ganska full Kyrka och en inte allt för traggig Präst.... Bra början på Julfirandet även Morfar han till kyrkan.

Trevligt med mycket släkt i huset, Morfar, John, Axel och Oscar var här på julafton och sov över till Juldagen. Mycket god mat som det skall vara på julafton. Denna gång missade vi dock Kalle, men jag tror jag sett den förut...

Fullt med Julklappar under granen fast vi inte har några vuxenklappar... Töserna var nöjda med sina klappar. Jag fick ett par handskar och jag hade köpt parfym till världens bästa fru, som jag tror föll i god jord.

Julgranarna som blev kvar , bara 5 st är nu bort städade och blir tändved till Valborg. Jonne var nöjd med vår försäljningen och vi tycket det var kul så mycket talar för att vi även kommer att sälja granar nästa jul.

Annandagen tillbringade jag till stor del i soffan tittande på Engelsk fotboll med flera bra matcher och avrundade med det sista avsnittet av Downton Abbey en serie jag verkligen kommer att sakna briljant i mina ögon.

Så dök då syndafloden upp 27/12 började vid midnatt med blåst och snö men som framåt morgonen gick över i regn och då menar jag REGN, jag tror faktiskt att bäcken slog alla rekord under de knappt 7 år vi bott här. Nu är det riktigt blött i markerna med översvämningar på flera håll. Nu har det dock avtagit och bäcken har redan sjunkit någon decimeter.
Axel

I dag var det läge att hitta innejobb och jag blev äntligen färdig att installera det konvektor element jag köpte i somras i källaren, jag hoppas att det skall kunna bättra på värmen i nya rummet i källar en där vi inte har värmegolv.




Syndafloden

.