fredag 5 mars 2010

Fredag igen!

Så var det fredag igen! Har tillbringat dagen i Älmhult hos tullgänget där tillsammans med chefen Robert. En givande dag! Nu går det i 180 på jobbet, full fart, veckorna går fort!

Vi har ytterligare en vintervecka bakom oss. Inga vårtecken ännu på Bjäre - 10 grader i natt igen!

I onsdags jobbade jag hemifrån. På lunchen ville Eva ta en promenad för att det var så strålande fint väder! Jag föreslog dock att vi skulle ta en skidtur istället. Vi åkte en runda runt marken. Det var en fantastisk skare man kunde åka var man ville utan behov av något spår, solen brakade ner det var vinstilla. Detta kombinerat med den fina Bjärenaturen och lugnet skapade en rent religiös upplevelse. Snacka om energipåfyllning inför eftermiddagens jobb.

Senare på kvällen så var jag med Doris på ridningen för första gången. Doris var verkligen jätteduktig, jag är helt imponerad hur snabbt hon lärt sig och hur orädd hon är. Denna gång red hon på Primus som är nån slags liten ponny, men annars brukar Doris också rida på de riktigt stora hästarna.

Idag har varit en händelserik dag hemma. Svea ramlade och spräckte läppen när de var ute och åkte rutschkanan. Gick bra men lite blodvite uppstod och lite skrapmärken i ansiktet.

Asta lyckades med en klassiker idag, ho lyckades pilla upp en liten pjäs till Kinaschacket i näsan, tillräckligt långt upp för att Eva inte skulle lyckas med att få ut den. Det var bara att åka till Doktorn som efter lite vånda lyckades få ut den med en pincett.


Efter att Doris kom hemfrån skolan så var alla tjerena ute i pulkabacken. Doris åkte också skidor i det fina föret. Det var ett superglid i pulkabacken så nya världsrekord slogs på löpande band, tyvärr ligger lite rester kvar efter flisningen i form av grenar som man lätt kan åka in i om man åker förlångt.

I veckan har jag jobbat med väggen bakom spisen, inhandlat kakel, kaklat och fogat. Jag har även monterat den gamla Bakugnsluckan i väggen, det var ett djävla borrande och filande innan den satt på plats. Pärlsponten är nu också på plats igen. Hade det inte varit för det förbenade golvet så hade nu köket snart varit helt klart.

Dialogen runt golvet fortsätter med Siffe och Tommy på Forbo Forshaga (som verkligen försöker hjälpa oss så att vi blir nöjda). Lutar åt att vi nu kommer att lägga en hel matta uppepå det befintliga golvet. Vi slipper då alla fula skarvar och kanter men får leva med befintliga svackor. I veckan hade jag och Eva bestämt att golvet skulle ut och hela golvet flytspacklas så att det blir riktigt gjort en gång för alla, följetongen fortsätter.

Hade en mycket bra och positiv kontakt med Allmogefönster runt vår reklamation av Fönster och Ytterdörren. De kommer att skicka hit en tekniker. Dörren har dock vållat en hel del bekymmer, då den inte är vit och har klarglas som den borde vara. Färgen kan jag förklara, vi var tvungna att köpa en vit dörr och lacka om den då vi inte kunde vänta de 10 veckor som leveranstiden var på en färgad dörr! Däremot förefaller det som vi har fått en dörr levererad med ett mattat glas, nåt som jag inte tänkt på förrän nu.
Hur som hellst så verkar det som om vi kommer att få ett nytt dörrblad, hoppas att vi får ett rött och kanske vi borde få bägge dörrarna så att vi inte får två dörrar med olika färg ! :-o

Eva skall på en ny jobbintervju nästa vecka, vi håller tummarna!