torsdag 12 juli 2012

Båstadtennis + MC-besiktning = regn.

Simskoleväder?
Fick en lapp i brevlådan som stolt förkunnade att nu hade jag fått körförbud på min gamla Honda Goldwing GL1000. Tyckte det var igår jag var och besiktigade den. Nu hade jag uppenbarligen försummat detta.

Baddaren Blå och Gul!
Snabbt hittade jag en tid i Halmstad, i Ängelholm var det veckors väntetid..! Att besiktiga MC:n är mer regnsäkert än självaste Midsommarafton. Denna gång såg det dock ut att klara sig då jag på ditvägen klarade mig trots tunga mörka moln och blöta vägbanor.

Men så klart - det rättade till sig på hemvägen, en störtskur av det grymmare slaget slog till när jag passerade Biltema- det bara vräkte ner. Jag drog på och duckade bakom vindrutan och efter en stod så avtog regnet och jag blev inte totalt genomblöt. Hann torka rätt bra innan jag var hemma faktiskt.

Hur det gick med besiktningen? -  Guldwingen går alltid igenom så hade den väl också max gått 200 mil sen senaste besiktningen.

I förrgår var jag på Tennisen i Båstad, vi hade fått biljetter av Lindab. Det var meningen att vi skulle gå alla men  vädret fick övriga att avstå. Lite regn stoppar dock inte mig.

Tennisen var väl inte så mycket att skriva om.  Sverige är verkligen i en svacka vad gäller tennisspelare, när Robin Söderling inte spelar finns det ingenting. Måste erkänna att jag inte kände igen många namn alls, inga av de spelare jag såg spela hade jag hört talas om ens, nu hänger jag väl inte med i tennisen som förr heller.....

Trots ett uselt väder så är det ändå rätt kul att gå runt och titta på folk vilket man inte prakticerar så ofta nu när man bor på landet och mest ser bilar på motorvägen..;-).

Med Anna och Sam på Fredriksdahl
Idag var det också märkestagningen på Simskolan för Asta och Svea, det var två mycket stolta tjejer som rusade emot mig med sina märkesköldar där bägge hade sina första simmärken Baddaren blå och Baddaren Gul som de efter viss möda hade jobbat ihop till. Bägge två frös fortfarande så att de skakade hemma i köket 45 minuter efter att simskolan avslutats!!

Vad jag minns så har jag aldrig lyckats ta nåt märke möjligen då Badkrukan i Guld!

Anna och Sam åkte hem igår igen till Stockholm och de avlöstes snabbt av Kattie, Martin och Marlon som sov över en natt, det var länge sen som vi träffades, träffades oftare när vi bodde Stockholm.... Här får vi bättra oss.  

Meckat med Nissan har jag också gjort, försöker hitta felet med ABS-bromsarna, verkar vara vänster givare bak som dött, fick inget utslag när jag mätte motstånd på denna! Nu gäller det bara att få tag på en fungerande till rimlig peng också. Inte alltid så smart att ha uddabilar.

Röjsågen fick sig också en rengöring och service!

Bromsarna på Guldwingen behöver bytas fram skall se om det inte kan bli läge för detta i kväll kanske.