söndag 4 december 2011

Kulturfamiljedag

Interiör Pålsjö Krog
Igår så hade vi planerat en heldag med familjen i Helsingborg. Jag hade bokat biljetter till Barnteater med Våfflor på Stadsteatern. Nu gjorde regnet och blåsten att vi åkte sent till Helsingborg varför förmiddagens tur på "stan" utgick.

Jag och Asta och Svea var dock på Teatern, som var uppskattad av tjejerna, våfflorna och det varma kaffet satt fin i ruskvädret. Teater var rätt häftig. det började med att skådespelarna kom ut och pratade lite med alla i publiken och sjöng lite för och med oss innan vi gick in i salongen.

Det var ett surrealistiskt stycke som handlade om allt från rymden till klockan som stressar oss vuxna.

Jag tyckte att det var ganska bra för de kommunicerade med barnen på ett mer vuxet sätt, Asta tyckte det blev lite läskigt i mitten och hoppade upp i mitt knä, men efter en stund så hade det gått över igen. Det var lite spännande med lite läskig musik... Ingen vanlig barnteater men en upplevelse tror jag.

 När teatern var slut så kom Eva och Doris och mötte oss i foajen för avfärd mot Pålsjö Krog där vi bokat bord för en tidig Barnfamiljskvällsmat. Vi hade krogen för oss själva och fick god mat och trevlig service som vanligt. Ytterligare en upplevelse.

Mätta och belåtna åkte vi hemåt Bjäre igen i rusk vädret.

Innan på morgonen hann Eva röja lite i trädgården efter stormen. Vi satte också upp det nya fågelbordet i trädgården, dock lyser småfåglarna med sin frånvaro.

Jag hann med en stund i garaget och satte upp lite lysrör som bänkbelysning.

Idag har vi bla bakat pepparkakshus, passade bra i ruskvädret!