lördag 22 juni 2013

Midsommarafton

Midsommarafton är väl en av de mer traditionsrika dagarna i Sverige. En stark tradition är att det alltid regnar eller hänger regn i luften. Denna Midsommarafton började med ett stilla regn redan på morgonen, sen vidtog tropisk värme vi hade över 27 grader i skuggan runt lunch.

Vår granne Jacob dök upp med en kompis och ett radiostyrt flygplan, vi var ute allihopa och titta på när de flög. Det var ett litet plan som flög fint men var mycket vindkänsligt, dock var det vindstilla på förmiddagen.

Svea och jag hann träna lite Tennis på vår nyinstallerade mini Wimbledon bana bakom verkstan. Svea är duktig men gräset har en bit kvar till Wimbledons inte många studsar son var rätt...

Vi var i Hembygdsparken i Boarp och firade midsommar. Eva och Asta hade sina Folkdräkter på sig, Eva Gärdshärads hembygsdräkt och Asta hade på sig den fina Leksandsdräkten Eva har sytt. De hade lite tur för det blåste mer uppe i Boarp än i Glimminge annars hade det blivit varmt i Folkdräkterna men nu fläktade det ganska bra.

Vi dansade runt stången (mest Eva och Asta), var inne i gamla affären och köpte godis i strut och var en sväng i skolmuseet. Vi träffade också lite kompisar att tragga med.

Hemma igen smakade sill och nubbe och köttbullar riktigt bra. Väl hemma igen så kom det en riktig störtskur men då var inomhus.

Midsommarnatten blev sen riktig ostadig med hårda vindar och regn och den goa värmen på dagen var som bortblåst....
Dansar de verkligen samma dans, eller har hon till höger
kommit direkt från Peppes Bodega?