torsdag 31 januari 2013

Kontraster

Efter ett par kalla veckor så är vi tyvärr tillbaka till det mer normala igen. Plusgrader regn och i morse storm.
Denna gång vart det inte så farligt, var nog inte riktigt storm även om det brallade i bra i Helsingborg.

 Efter tisdagens regn och plusgrader så fick vi en riktig snösmältning. Bäcken steg väl med nästan metern och svämmade över vår lilla bro. Den nya bron klarade sig dock bra och det skall nog mycket till innan vattnet når upp till den, men det var på väg. Det bara dånade utanför fönstret. Nu har dock bäcken sjunkit tillbaka igen.

Vi har varit hemma med Svea denna vecka då hon har hostat räligt. Men det blev inte mer med det så nu är hon tillbaka på dagis och idag var de på simskolan också.

Doris har ridit men inte tränat fotboll då hon kände sig hängig och var hemma från skolan en dag.

Jag var hemma hos Hasse Lindström tillsammans med Göran och tittade lite på VK IF:s historia som vi tänkte skriva lite om på hemsidan. Dessa herrar var som två livs levande historieböcker. Själv kan jag förhoppningsvis bara bidra med att få ned de i skrift och få det publicerat på ett bra sätt på hemsidan.
Det får bli ett vinterprojekt.

I övrigt har det inte hänt så mycket jag har börjat titta lite på mitt fynd Jordfräsen Wolseley Titan Merry Tiller  som jag tänkte försöka få igång. Jag behöver i alla fall några nya remmar till den, sen får vi se om det är något mer som behöver fixas.

Skall så smått börja planera för vinterns skogning hoppas svåger Jonne har lust att komma och hjälpa oss en helg. Har några trän som skall ned och i alla fall en Björk som har ramlat nere i skogen som vi får ta hand om. Dags att fixa årets ved skörd. Bra terapijobb att hålla på med mörka vinterkvällar, man håller i alla fall värmen....