tisdag 8 november 2011

Asta och Sveas första pris

I förra veckan så lyckades jag ensam i familjen att bli dyngförkyld ej smittad av Asta och Svea. Så jag var hemma Torsdag- Fredag ni vet när vi män blir förkylda då stannar jordrotationen av........ snudd på att himlen ramlar ner......

I fredags så la värmepumpen av och stod och larmade. Det var samtidigt som Åke var här och fixade med värmen i stallet. Kändes inte bara som en händelse, gick cirkulationspumpen åt fel håll eller? Efter omstart så larmade pumpen igen och betedde sig skitskumt mycket hett vatten strömmade ut i värmesystemet för en kort stund så var elementen rent heta trotts varmt ute. Det var bara att felanmäla pumpen och få beskedet att de kunde komma på tisdag morgon. Ja ja vi fick väl klara oss det är ju inte minusgrader.

På kvällen kollade jag försäkerhets skull filtren på värmepumpen de brukar aldrig vara nåt men det var väl det jag kunde göra. Filtret på kalla sidan var helt rent. Filtret på varma sidan var helt igentäppt........ Har satt sågspån och skit som med största sannolikhet flugit in i de öppna rörslingor som nu väntat några månader på installation. När Åke kopplade in elementen så flög all den skiten med en farlig fart rätt in i värmepumpen.
Efter rensning av filtret och omstart av pumpen har den nu gått klockrent i 5 dagar. En till filterkontroll igår gav mer skit men det var dock inte helt igensatt denna gång. Så felet hade med Åkes installation och var kanske inte direkt Åkes fel, men en lärdom kan vara att se till att plugga eller skydda öppna rör i väntan på installation.  

I helgen så var det faktiskt lite vinterförberedelser i form av tvättning av gräsklipparen och röjsågen så att de skal vara OK till Våren. Gräsklipparen kommer att få sig en genomgång i vinter bla så läcker ju tanken och måste bytas.  Eva och jag städade också lite i stallet och la upp virke på loftet. Även bilarna fick sig en välbehövlig tvätt. Suckan behöver snart en service som jag tänkte fixa till helgen. Volvon behöver ett nytt avgassystem som jag ev hoppas få hjälp av Tomas att byta  på lyften nästa gång jag tar mig till Svensköp.

På söndagen så började jag förbereda inflyttning i stallet bla så flyttade Eva och jag ut Linderöds gamla affärsdisk på plats i stallet (Tur att man har en gammal traktor).

På eftermiddagen så var det fotbollsavslutning med fika i Bygdegården. Asta och Svea fisk först av alla lagen sina första priser som de stolt tog hem och ställde på fönsterbrädan.

I veckan blev det också klart att Lars (min bror) och Ann kanske även Elin kommer ner till oss över Nyår kul för det har blivit att vi suttit en del själva på helgerna sen vi flyttade ner.

För övrigt kommer jag att åka till Huvudstaden för den årliga Jullunchen som iår går av stapeln 8/12. All in gäller som vanligt vilket innebär att jullunchen inte avslutas förrän  tidigt 9/12 får se om vi kan bräcka förra året som var skitkul........