lördag 11 juli 2009

Slutspurt



Nu går vi in i slutspurten för att få huset så pass klart att vi kan flytta in. Nu är alla innerväggar gipsade och golven lagda i köket och hela övervåningen. Köket är under montering, skopstommarna är på plats. Vi håller själva på med att montera inredningen och alla lådor och dörrar. Detta skall jag fortsätta med i helgen. På måndag kommer det sista bankskivorna och kylskåpet.

Igår lades första delen av taket. Tegelpannorna som jag köpt begagnade och tvättat blev fina på taket tycker jag.

Traktorn har redan gjort mycket nytta uppe i Glimminge, köra pallar med telgelpannor lyft upp och ned pallar från byggnadställningen etc. Man kan slippa mycket manuellt slit med en liten traktor.

Igår fick jag också problem med släpkärran ett däck blev ovalt så att kärran studsade. Det fick jag snabb hjälp med hos Statoil i Förslöv, Tack. Berodde troligen på överlast! ;-)


I förrgår var vi hos Nisse och Karin, trots regn och blåst hann vi med att bada och att ta en tur med motorbåten, vilket Asta tjatade om direkt hon såg båten.

I helgen är det måla klädeselbrädor, måla tak i badrum och montera kök som gäller. Börjar kännas att jag inte är ung längre och inte heller väl tränad.

Hoppas få mer hjälp av barnen Gunnarsson med att tvätta resterande tegelpannor ca 1200 st är kvar att tvätta. De har gjort ett jättejobb med pannorna. TACK! Anders har också ställt upp och hjälp mig mycket med att lasta på och lasta av och nu senast lyft upp pallar med tegel på ställningarna. TACK!

Det som nu återstår för inflyttning är inkoppling av El, vatten och avlopp, trapporna skall monteras, innerdörrar, golv i sovrum och stora rummet, kakling och installtion av vvs i badrummet nere.

Jag hoppas också att vi nästa vecka hinner en del av ytterpanelen och den panel som skall in i taket på övervåningen.

Mycket är kvar, men det börjar likna nåt.

Vi har nu också kommit till en överenskommelse med Siffe runt kostnaderna för bygget som tyvärr har spräckt alla budgetar och kostnadsramar. Lätt att vara efterklok. Vi kan bara hoppas att vi klarar detta!
Vi kämpar på!