söndag 8 maj 2016

Valborg, Byagillet, LRF-CUP och sommaren här?

Kvällsmat i solen i verkstan tidigare i vecka i skydd för den kalla nordan.
Så är vi nu en bit in i Maj som just denna Helg har visat sig från den mest fantastiska siden 23-25 grader svag vind och en strålande sol. Härligt då Valborg var långt ifrån bra vädermässigt.

Som vanligt körde Eva Valborgs brasa uppe hos oss ett gäng grannar kom som vanligt och grillade runt elden. Peter och Jörgen fick bra fyr på brasan i år den var ganska snabbt uppbrunnen även om den var rätt stor.

Trogen publik alltid på plats...
Dessutom var vi iår också arrangörer av Glimminge Byagille. Där vi 20 markägare brukar träffas ha årsmöte och äta och dricka gott. Det var som vanligt ett bra kalas, mat från Mast och Möten och dricka som räckte till alla och lite till. Eva hade dessutom gjort en magisk Rrabarberpaj, ingengick nog hem törstig eller hungrig. Sist hem var Anders G. vi blev sittande kvar en stund och sen tog vi en runda runt elden innan vi gick och lade oss en bra bit in på småtimmarna.

Denna helg har LRF-Cup gått av stapeln på Västra Karups IP. Asta och Svea har varit med och spelat idag söndag och Doris har övar på att vara Domare dömde 5 matcher i Lördags och 2 matcher idag.
Hon har varit duktig inte helt felfri men mycket bra tycker jag.

Sveas bästa inkast... 
Asta och Svea:s lag gjorde en fantastisk insats och vann Flickor 9-10 efter en stenhård match mot Ängelholm. Ganska framträdande insatser framför allt av Svea som var magisk på backen, med bla två helt avgörande glidtacklingar i helt fria lägen. Även Svea backkolega Maj var fantastisk.

Asta ville inte vara sämre efter en något ojämn insats där ibland orken tröt så smällde hon in en frispark direkt i mål från 15-20 meter en riktig kanonträff.

Eva och töserna har dessutom jobbat i korvvagn och kiosk under lördagen då det tidvis var hårt tryck då det var mycket folk på IP. Ett helt fantastiskt arrangemeng som verkligen sätter Västra Karup IK på kartan, så trevligt och bra arrangerat!


Asta och Svea i full aktion..

Lagbild efter segern mot Ängelholm...


Medalj och Glass till alla kämparna.

Domaren!