söndag 19 september 2010

Höst helg

Så har vi då hösten här, denna helg har verkligen varit höstlik med blåst och regn men även lite sol. Veckan har igen störts av förkylningar, jag var hemma tre dagar och Eva två. Nu börjar vi nog bli friska igen och i morgon räknar vi med att alla är tillbaka på dagis, skola och jobb.

I fredags så hade vi heldag med gruppen på jobbet, vi var på Borgen (Gamla vattentornet) i Helsingborg och körde lite fångarna på fortet. Det var ganska häftigt, verkligen en speciell byggnad. Efter det var vi på Roberts Jujitsu (heter det så?) klubb och fick oss ett ordentligt träningspass och lite grunder i självförvar. Häftigt att se de med svart bälte demonstrera sina färdigheter, snabba och smidiga. Man bara hoppas att några busar hoppar på dom, det kommer busarna inte att glömma....

Sen var det fest hemma hos Robert, det var jättetrevlig, god mat, lekar och en massa snack förstås...
Jag sov över hos Robert och åkte hem när jag vaknade vid 7.30.

Doris sov över hos sin kompis Melanie natten mellan fredag och lördag så Eva hade bara tvillingarna hemma.

På lördagen var jag riktigt seg, inte så farligt bakis men trött, förkyld och med en djävla träningsverk. Så jag satsade helhjärtat på att vara soffpotatis och lyckade bra med det. Innan jag blev soffpotatis hann jag i alla fall med att slå lite gräs vid vår infart med röjsågen, så lite nytta gjorde jag i alla fall.

Idag har jag servat lite trädgårdsmaskiner och tvättat bilarna vilket inte var i förrgår. Jag hann också med att titta på VK IF mot Perstorp som slutade  2-4 vilket inte var direkt rättvist, synd att att inte VK kunde fått oavgjort, vilket man var minst förtjänta av, så hade kontraktet i Div 4 varit klart. Man bör nog ändå ha goda möjligheter att bli kvar i fyran även nästa år. Detta var årets sista hemmamatch.

Doris var i Råå och spelade tjejfotboll och kom hem efter en rejäl utflykt med en 1-0 seger i bagaget. Tjejerna är riktigt duktiga.

Eva och Asta och Svea var ute och tog in stutsmattan och trädgårdsmöbeln för säsongen.

I veckan skall jag börja ta tag i höstens byggaktiviteter om jag får nån energi över. Jag har i alla fall beställt delar till kaminen så att vi nu skall kunna börja elda även i den. Idag har vi eldat i köksspisen, den värmer skönt ner det börjar bli lite höstruggigt.