söndag 7 februari 2016

Stefan, Lilly och Maja

Svea med sina nya favoriter.
Så har vi fått tillökning i familjen, Svea vår lilla djurvän har fått Undelater. I en hiskeligt stor bur som knappt gick in i Forden så anlände de efter en längre Skåneresa. Svea är klart uppspelt. De tre fåglarna skall nu bli en del av Sveas framtid om inte nu Sessan sätter stopp för det och äter dom till lunch..;-(

Tyvärr blir jag inte så speciellt uppspelt längre, men jag kan fortfarande minnas och sakna den känslan inför tex julafton, förväntan spänning...... när jag var barn.

Helgen i övrigt har gått i Skogningens tecken. Jag har hjälpt Magnus att ta hand om en stor ek som föll i december stormen. Förra helgen var jag där och tog hand om alla grenar och ris. Bara den delen blev ca 7 m3 ved. I helgen har Jonne varit här och hjälpt mig att ta hand om stammarna på eken (den hade två stammar). Med hjälp av Jonnes stora såg och min gamla Vajerkran så vinschade vi fram stammarna nog för att jag skulle kunna lasta dessa på pallgafflarna.

Morgon i myshörnan med iPaden
Vi var även nere i vår skog och tog hand om Björken som hängde på ett annat träd och två avblåsta Alar som den gamla Vajerkranen vinschade in med visst besvär och "gnäll". Både den gamla traktorn och den gamla gubben fick slita rätt hårt vilket känns i kroppen och detta fast Jonne gjorde nästan allt grovarbete med motorsågen.

Nu ligger säkert 15 m3 ved och väntar på klyvning det mesta är fin Ek som faktiskt är ganska lätt att klyva så länge den är färsk. Vi kommer inte att behöva frysa de kommande åren heller. Ek bör ju torka i två år innan det är dags att elda.

Doris har tränat fotboll i helgen inkl möte. Doris tränar mycket nu och tycker det är kul.

Doris var även barnvakt igår kväll, kom hem vid 01.00 tiden och det hade varit kul och gått bra.