lördag 12 februari 2011

Sol över Glimminge

Idag har det varit ett fint soligt väder men en lite grinig nordanvind gjorde att det blev lite bitigt kallt. Nu är det minusgrader igen, ganska ordentligt också. Får vi en ordentligt kall natt till så kan vi åka skridskor igen nere på åkern. Den är redan frusen men inte tillräckligt bottenfrusen. Vi räknar med att åka imorgon.

Idag har jag testat tippen på traktorvagnen, den fungerade bra var nog inte igår som den hade varit i drift, kolven ser fin ut men är rätt rostig i botten.

Dagen i övrigt har jag fortsatt att röja busk nere vid Fårahuset, allt är nu röjt där och nedanför ekbacken där det ju var mycket skott från alarna vi fällde där 2009. Ett djävla slitsamt jobb, men är man bara envis så går det.

Jag tog också hand om 3 Alar som har blåst av, dock inte i stormen i veckan utan förra året. Vi har tre träd som ligger i skogen som vi bör ta hand om också. En Björk hade fallit nu i sista stormen annars var det lugnt.

Eva har också rensat och plockat ris att lägga på eldningshögen så att det blir fint runt husen. På eftermiddagen var alla tjejerna och handlade i Hjärnarp.  

Skall se om jag skall röja lite busk till imorgon och om vi kunde ta hand om de träd som nu ligger i skogen, gäller att passa på när det är fruset så att jag kan köra ut med traktorn. Tyvärr kan jag inte köra ända fram till dessa träd utan här blir det till att kapa upp och släpa fram det för hand till traktor.

Doris kalas igår blev vi tvugna att ställa in i sista stund, förhinder och sjukdomar gjorde att nästa inga kunde komma på pyjamaspartyt, vi gör ett nytt försök.