söndag 16 januari 2011

Äntligen Premier League

Äntligen en lördag igen när jag kan titta på Engelsk fotboll igen. Har väl inte tid som förr att titta på fotboll men känns bra att ha möjligheten en regnig lördag.

Regnig lördag var precis vad det var ((sa Bull.?( Pelle Svanslös kom över mig konstiga saker som händer i en gubba hjärna va..?)). Det regnade lätt stora delar av dagen för att under kvällen öka till rena skyfallet. Bäcken dånar nu utanför, rena snösmältningen. Regnet tog mycket hårt på snötäcket, så nu lyser marken igen på många ställen.

Väderprognosen verkar luta åt att vi får tillbaka det kalla vädret igen i mitten på veckan.

Jag ägnade stora delar av lördagen åt att skoga vid stengärdet in till Lasses mark, det var några träd som klarade sig vid förra rensningen som nu strök med. Det var några Askar och två Alar. Askarna var riktigt dåliga ruttna inuti, vet ej om det beror på den Asksjuka vi ser allt mer av på Bjäre. Askarna är vad jag förstår hotade av denna sjuka precis som Almsjukan som var tidigare i Sverige. Almar ser man inte många.

Det är ett djävla slit att skoga, nu var också snön på vissa ställen upp mot metern djup vilket inte gjorde det lättare.  Traktorn är dock till viss hjälp när jag kan hämta hela eller stora delar av ett träd på en gång. Skall t hand om och elda riset, resten får bli ved.

Asta och Svea hade en kompis hemma igår, det var Hedda som hade mamma och lillebror med sig oxå.
Det gick jättebra, så bra att Hedda INTE ville gå hem....

Doris var hos Savanna hela dagen och lekte, de hade jättekul och leker jättebra tillsammans.

Nu skall jag ut och kolla hur mycket vatten som runnit in i stallet... ;-o