söndag 19 juni 2011

Tuff, Tuff Tåg


Syskonkärlek vid tåg.

Har väl inte direkt varit en kanon helg vad gäller väder på Bjäre. Igår lördag så lyckades jag ialla fall klippa en hel del gräs innan det började regna och blev för blött. Sen var jag ute med röjsågen i hellregnet och röjde gräs bla vid stengärdet. Nu är det ialla fall fint. Vi passade också på att försöka röja upp lite på grusplanen och tvätta av bla släpkärran och sandspridaren.

Doris sov över hos en kompis så henne såg vi inte röken av långt in på lördagen. Asta och Svea var med oss ute och hjälpte till innan det började regna.


Födelsedagsbarnet

Söndagen skulle vi tillbringa med familjen och fira mormor som fyllde 25 för sjuttioelfte gången ;-). Denna gång var det Ångtåget mellan Brösarps station och Sankt Olof som stod på programmet. Det var mycket aktion i Brösarp med utställning av bilar ,MC och Moppar. Blåsorkester mm. Det var väldigt fullt på tåget.

Färden gick i beskedlig fart genom det jättefina landskapet som än en gång bevisar att Skåne är långt ifrån platt. Efter en glass i Sankt Olof så bar det av tillbaka till Brösarp igen. Tjejerna var väl ganska så imponerade men jag tror att pappa tyckte det var roligast ;-).

Efter de så bar det till Glimmebodagården där vi intog medhavd massäck som mormor och morfar fixat det var mumsigt för då var vi ordentligt hungriga. Glimmebodagården var också en häftig gammal gård ägs av Assi domän  sen 1959 men förvaltad av Albo Häradst Hemgydsförening i det skick den lämnades fast naturligtvis underhållen med fina vass och halmtak.   

Genom det fina landskapet...


Gammeldags biljetter var spännande....


En gubbe...