torsdag 20 maj 2010

Äntligen kortbyxor!

Så har då även sommaren kommit till Bjäre och Skåne. Det har varit lite upp och ned vända världen med de varmaste temperaturerna i Norr. Igår var det en riktigt magisk kväll med 20 + och vindstilla.

Veckan började annars med ett riktigt skitväder. I måndags byggde jag en ny dörr till stallet, den gamla var klart murken. I tisdags så körde jag gräsklipparen igen och lyckades köra sönder Gilson:en igen. Denna gång tappade jag krysskilen till drivhjulet på vevaxeln och klippaggregatet la följaktligen av. Jag hade dock nästan hunnit klippa de drygt 10.000 kvm jag klipper. Det är dock så djävla ojämt där jag kör så man blir omskakad och rent av sjösjuk att sitta och skumpa på klipparen.

I går onsdag så hämtade Eva vår nyinköpta 12-meters flaggstång på taket på volvo 745:an. Med ett utstick på ca 5 meter bakom bilen. Jag tror dock att detta är lagligt det finns ingen begänsning för lång last så länge inte maximal fordonslängd överskrides dvs 24 meter. Rätta mig om jag har fel.

Jag hoppas få hjälp av Leif med traktorgrävaren att ta upp hålet för flaggstången om någon vecka. Hans kommer också att hjälpa oss att jämna ut runt husen och att grusa planen så att vi kan köra med traktorn utan att gegga till allt även vid blött väder. Vi skall också fixa till pakeringen så att vi får ett bättre underlag att ställa bilarna på.

Idag var jag och Asta och Svea nere och tittade på Doris fotbollsträning. Doris var jätteduktig och jag kunde naturligtvis inte låta bli att ropa för att "hjälpa" henne att hitta rätt positioner.

Nu blommar äntligen Häggen och Körsbärsträden, våren är verkligen sen här på Bjäre i år. Dock åt vi idag de första färskpotatisarna. Det var dock ingen god sort de smakade i stort sett ingenting och var knappast värda 35:- kilot. Jag tänker vänta på Solist som är en jättegod potatis.  

Ev så kommer det att bli kosläpp på Gliminge 3:1 i helgen om Anders hinner fixa stängslena. För övrigt så har det börjat grönska där Anders har sått nytt bete till korna, det kommer dock att dröja innan  det blir nåt att beta för korna där!