söndag 19 januari 2014

Vintern "äntligen" här...

Asta bygger skrivbordet i sitt "nya" rum
Så blev det då "äntligen" vinter. Pulkor och Snowracer plockades raskt fram och testades i vår pulkabacke. Snögubbar rullades i kramsnön. Tyvärr så har vintern också sällskap av en kraftig sydostlig vind som ligger runt 15 s/m. Detta ger ett klimat som inte är trevligt att vara ute i och det skapar stora problem på vägarna då snön fyker ut över vägen och skapar stora drivor.

När jag igår skulle åka till förslöv (först efter att ha satt på de i stort sett nya dubbdäcken på Volvon) så körde bilen framför mig i diket och

det trotts 4-hjulsdrift. När jag på em skulle ner och hämta Doris hos Mikaela så hade stora drivor bildats och det var precis att jag kom igenom dessa och det skumpade duktigt när bilen flög över dessa halvmeterhöga naturliga vägbulor.

Jag valde att stanna hemma i fredags och jobba hemifrån vilket var ett klokt beslut, även simskolan på seneftermiddagen i Laholm ställdes in då vi inte hade lust att ge oss ut på vägarna, många olyckor rapporterades från E6 också.

Asta och Svea  har varit på Pippikalas hos Tindra och var fint utklädda och mycket Pippilika.

Svea är nu inflyttad på sitt nya rum med Chockrosa väggar. Det nya skrivbordet från IKEA är nu monterat och på plats.

Även Astas rum börjar nu ta form och har nu fått turkosa väggar och även hon ett nytt skrivbord från IKEA.
Nu skall även hyllor och byråer kompletteras för att få de nya rummen kompletta.

Nu är även Nissan besiktigad och går ett år till. Med ny glappfri framvagnsled och nya bromsskivor och klossar så skall vi nu försöka få den att hålla ett år till. Generatorn går än efter min lagning. Jan-Erik hjälpte mig att byta grejerna vilket inte var helt enkelt då de suttit och rostat i 25000 mil. Men efter några om och men och nödsvetsningar så var de på plats.

Vi var också hela familjen och hälsade på i Svensköp förra helgen vi fick en god lunch och en promenad för att gå husesyn i Thomas hus och sen även hos Eva i vårt gamla hus Karlsnäs. Eva var dock på Kanarieöarna.

Ett klok beslut då vintern började slå till med minusgrader och blåst.

Svea i sitt nya rum...