lördag 31 mars 2012

Snora och hosta

har vi gjort hela veckan. Vi har varit hemma med Asta hela denna vecka. Hon hade både lunginflammation och öroninflammation och över 40 graders feber. Efter läkarbesök och medicin så är hon nu alla fall mycket bättre. Både jag och Eva är förkylda så det räcker.


Suzuki Solenoiden på plats..
Veckan har rusat på och dessutom var jag hemma igår och Vobbade med Asta. Hann jobba ett antal timmar ändå.

Jag hade också tur som fick tag på John Börjesson med kollega på Kommunen som eftersom han var ute och körde också kom förbi och tittade lite på mitt nya skärmtak jag planerar att bygga. Snacka om service från kommunen. Ringde och på tio minuter så var det här och tittade och  efter 15 minuter så hade jag klara besked, TACK.  

Har fått fart på Guldwingen. Det var den gamla Startsolenoiden (Startrelät) som efter drygt 35 fick för sig att gå i pension. Åkte förbi MC-skroten i Fleninge som hade en låda med Startrelän. Jag fick tag på en mycket modernare, såg rent ny ut från en Suzuki. Fick bygga om den lite för att få den att passa, men det gick snabbt och efter att jag dragit lite nya ledningar så startade Guldwingen på första försöket. 150:- och en timme i verkstan så var det fixat.

Var uppe hos Smen också för att få mitt pyspunka däck lagat som själv gått bet på att laga, men se de hittade inte heller nåt läckage....... Jag har haft det av en gång tidigare utan att lyckas......Man borde ju se att luft läcker ut när det ändå tappar rätt fort i tryck......

Smen fixade också det lösa avgasfästet på Nissan och jag passade också på att beställa nya sommardäck så att familjen åker tryggt.

Jag har även gett mig på den gamla Gilson klipparen som inte var igång förra året då drivremmen till transmissionen gav upp, var i Förslöv hos Maskin och beställde en ny drivrem hoppas den passar....;-)

Nu väntar vi bara på att den riktiga våren kommer till Bjäre så jag kan ta en tur med Guldwingen också.

Ser varm och skönt ut men det är svinkallt... 15 sek/m..
Idag så har jag fixat punkan, däcket var helt platt när jag kom ut, hittade var det läckte. Var en balansvikt som satt just där det läckte tog bort den så nu verkar det hålla luften får se om det blir obalans....

Jag har också sladdat vår infartsväg och fyllt på lite av den sand jag köpt av Mats.

Skönt med Påskvecka nu så att man får lite extra ledigt!