söndag 24 mars 2013

Ljusare och ljusare,kallare och kallare

Den globala uppvärmningen har definitivt tagit en duktig paus på Bjäre. I veckan har vavrit nere på tvåsiffrigt minus många nätter. Detta parat med halvstorm och snöbyar så förstår ni att vår och Potatissättning mm är långt borta. När det nu har slutat blåsa känner man i alla fall att solen har börjat värma oredenligt, när kan vi få sydliga vindar igen??

Eva fyllde år i Tisdags, det blev inga stora firanden men jag och tjejerna  sjöng i all fall för VÄRDLDEN BÄSTA MAMMA. Vi har bestämt att Eva och Jag skall försöka få till det så att vi kan komma iväg och äta en bättre middag utan barnen nån av de kommande helgerna.

I onsdags morse var det svinkallt , men det konstiga var att det såg blött ut under Zuckan. Mycket riktigt en oljepöl stor som en fotboll. Var bara att byta bil till Volvon och dra till jobbet. Till saken hör att jag skulle skjutsa Doris till Skolbussen som vi också missade och fick köra efter till nästa stopp.

Först igår lördag fick jag tid att felsöka på Zuckan, det var olja överallt nästan torrt på stickan också, så att det var motorolja stog snabbt klart, redan när jag luktade på oljan så stod det klart. Var kom den ifrån då?

Nytvättade bilar på rad...
Jag startade upp bilen och det bara forsade från oljefiltret. När jag bytte olja senast hade jag köpt oljefilter från Skruvat.se detta filter passade men hade lite för stor gänga. Det gick att gänga på och dra åt, men när jag nu provade att dra åt så gängade den över. Detta hade kunnat sluta illa, filtret hade alltså släpp och jag hade kunnat tappat hela oljefiltret och då hade nog motorn snabbt varit i fara.

Frukträden klipps...
Jag tog fram det gamla Biltema filtret och satte på och det var betydligt mer "tröggängat" och detta gick att dra åt så hårt jag kunde. Det får hänga med några mil till, jag blev tvungen att slå på knappt tre liter olja igen, det var bara droppar som kom ut när jag tog bort oljefiltret helt. Så nu funkar det som det skall igen och motorn hann inte ta skada vad jag tror. Det märkliga är att i Biltema katalogen finns det två olika oljefilter till Suzuki Baleno så här verkar det finnas en lutfisk......

I helgen har jag tvättat bilarna, fixat den sista veden, fixat kranen i köket som slog igen hela tiden. Eva har klippt våra fruktträd.


Vi var också ute och åt hela familjen för att fira Eva i går kväll på Capri i Båstad. Hela familjen kom hem mätta och somnade ovaggade i olika hörn av huset.  
Veden kluven och klar väntar också på vår och sommar..