onsdag 30 december 2009

Skridskoåkning

Jag och Doris var för andra gången ute och gjorde ett försök att hitta en sjö med åkbar is. Förra gången misslyckades vi. Vi åkte till Västersjön en blöt och regning annandag jul, det var is men det var blött och bara ca 6-7 centimeter och lite ojämn både is och tjocklek, så vi valde att avstå då. Idag åkte vi till en sjö söder om Perstorp en mindre sjö som ligger mer i skyddad i skogen, nu lyckades det 7-8 centimeter 1 cm pudersnö på isen och en helt jämn is, det var en nästan religiös känsla att sväva fram över den helt orörda vita isen. Vi hade hela sjön för oss själva.

Doris är jätteduktig på åka som att åka med en kompis jag behöver inte vänta på henne. Vi åkte ca 1,5 timme sen var vi båda nöjda. Solen brakade ner hela tiden och det var mycket lite vind  och ca 1 minusgrad så bättre skridskodag får man leta efter. Jag kände av benen rätt snabbt efter två hårda arbetsdagar.

Under två dagar har jag slitit med att få klart taket på övervåningen. Taket består av klädselbrädor som vi sätter upp obehandlade ger en lite mer gammeldags känsla än att bara ha gips både på väggar och i tak. Då jag har haft sågarna stående i stallet och det är en massa olika vinklar, vrår och takbjälkar att ta hänsyn till har det blivit ett farligt spring nerför trappan ut i stallet in igen uppför trappan osv skulle inte förvåna mig om det blev 100 ggr båda dagarna. Känns i den gamla kontoristkroppen, men nu är det klart och kan strykas från to do listan.

Temperaturen faller nu snabbt vi laddar upp för iskyla även på Bjäre, slipper vi mer snö så kan vi se fram emot fler skridskodagar. Tyvärr finns det inga sjöar på Bjäre så vi måste åka en bra bit!

Tyvärr har jag ingen bild att lägga ut, jag hade med mig kameran men glömde att fota kom på det när vi kom tillbaka till bilen, PUCKO!
Svea är sjuk i dag, har 39 graders feber och har "pjokat". Asta är dock pigg och sysselsätter oss!