fredag 27 maj 2011

Varmvatten igen

Så var Jordvärmepumpen igång igen. Det var nästan säkert åskan som tog den. 3 st kretskort fick bytas innan den fungerade igen Kent från IVT service jobbade på tålmodigt och fick efter ca 3 timmar igång pumpen igen. Reparationen gick på + 10.000:- hoppas att vi kan få igen lite på hemförsäkringen. Skall kolla med Eltjänst för att se vad vi skulle kunna göra för att förebygga detta igen!

Siffe var här och underkände vår utgrävning av stallgolvet vi får på det igen, vi behöver gräva ut mer. Siffe ligger dock efter mig och stressar på Makadam och armeringsmattorna är redan på plats. Anders kommer på måndag och gräver igen. Åke var här och tittade på dragning av VA. Vi har en plan!

Vi var hos LRF igår och gick igenom bokslut och våra deklarationer. Ser inte värre ut än att vi skall klara ett år till i alla fall. Dock stundar flera investeringar runt stallet golv, va, el, inredning mm så några direkta marginaler är det inte att tala om, snarare tvärs om  ... ;-(

Den gamla SAABen börjar också bli allt sunkigare, så till hösten får vi försöka hitta en efterträdare till pendlarbil ett hårt liv...;-)

Vi skall nu också göra ett ryck i källaren och iordningställa ett rum i den gamla källaren till förråd. Ca 18 kvm lite återstår dock att fixa som fixa puts i tak på vissa ställen, måla väggar och lägga klinkers på golvet. Sen skall röran i tvättstugan vara möjlig att reda ut.

Doris vann också sin första fotbollsmatch för säsongen i lördag 2-1 mot Vejby hemma på VK IP. Tyvärr missade jag matchen då vi höll på med stallgolvet. Kul att tjejerna äntligen fick vinna inte kul att alltid förlora. Dessutom tycker jag tjejerna är duktiga. Kul att vi får ihop ett F10 lag i VK.

Helgen skall väl åter gå i arbetets tecken. Rummet i källaren och så skall jag se om jag skall göra ett ryck med traktorvagnen oxå. Eva skall köpa färg och klinkers. Nästa vecka borde det kunna bli inflyttning i källaren. Mer gräs finns också att röja....

Vart tog sommaren vägen.......??