söndag 3 april 2011

Som genom ett trollslag...

... kom så våren.En kompakt fuktig dimma låg över bjäre hela förmiddagen igår. Jag drog ut och började med stallet i dimman, med långkallingar och allt. Efter ett par timmar började det komma lite vind och vips så var solen igenom dimman och fredagskvällens ljumma väder var tillbaka. Mössa och jacka var snart av och nu var det ett väder som passar bra för snickrande (eller ett väder att bara sitta och njuta i..!?). Termometern var väl upp på drygt 15 grader under eftermiddagen... Härligt!

Tyvärr är Asta och Svea förkylda igen, vad vi är trötta på alla förkylningar. Inatt har bägge haft 40 graders feber igen. Trots detta så var tjejerna ute en stund i går eftermiddag i sandlådan bla.

Eva var ute och började fixa med en ny rabatt på vår gamla eldningsplats. Vi behöver plocka bort lite sten och köra dit lite jord, sen är det bara att plantera. Dock så var det inte så lättgrävt ca 15 cm ner i jorden var tjälen kvar!

Eva var också ute och målade lite bräder till stallet. De bräder jag hade målade räckte inte långt när jag kom igång och sätta upp klädselbrädorna. Vi behöver måla ännu mer men nu är färgen slut..;-(

Jag hann med rätt så mycket igår även om det tar mer tid än vad man tror. Jag satte upp gles på hela långsidan och sen började jag sätta klädselbrädorna. Jag hann väl ungefär halva långsidan. Skall fortsätta idag så långt brädorna räcker.

Mellanie är här hos Doris och har sovit över. Tjejerna hade kul igår men det var väl lite trist att de var tvungna att vara tysta så att de sjuka tvillingana inte blev väckta. Skönt ändå att kunna vara ute, de var nere vid bäcken som är spännande så här på våren. Det är dock lite vatten i bäcken.

Idag är det grått igen och vi nu även en ganska frisk sydlig vind, får se om vi får se solen idag, det har lovats regn fram på em.

Nu är det bara ett par dagar kvar innan jag skall till Stockholm ett par dagar, skall bli kul att hälsa på kompisar och släkten!