söndag 1 december 2013

Julgranen fälld

Igår så var vi med våra grannar Magnus och Malou och alla barnen på granhuggar utflykt. Vi har inte en enda gran på våran mark som det skall vara på Bjäre med bara genuin lövskog. Magnus pappa har dock planterat dessa granar och det var inte igår. De var en aning för höga för att passa hos oss... så där runt 15 meter.

Motorsågen var klart mer användbar än yxan. Det var lite svårt att avgöra hur fin toppen var och det var kanske inte de grannaste granarna vi sett när det väl var nere.

3 stora granar fällde vi och ungarna hittade snabbt en ny "koja" att leka i.

Eva hade fixat Glögg, varm choklad och bakat Lussekatter som vi intog i "skogen" eller snarare i hagen bredvid där vi fällde granarna. Vi hade tur med vädret det var nästan vindstilla och några plusgrader och inget regn.

Jag följde nu min nya lördagsrutin och steg upp ganska tidigt och drog ned till havet och drog några Skrubbor innan jag åkte hem och åt frukost. Härligt med naturen och den friska luften och fisket.

På kvällen åt vi alla kvällsmat hemma hos oss det var jättetrevligt med jättegod fiskgryta som världens bästa fru fixar inklusive en god kaka till efterrätt. Doris var dock inte med då hon var inbjuden på fest med VKIF:s Damlag i klubbstugan. Det blev en riktigt sen tillställning där Doris inte kom förrän efter midnatt jag hade nästan hunnit bli orolig. Men det är väl bara att vänja sig detta är bara början.....

Jag köpte också en begagnad Gasolgrill i lördags som jag rengjort och försökt fixa till så att den skall funka nästa säsong skall prova på hur det är att gå över till Gasol och slippa asa hem grillkol. Jag tror att jag fick till det mesta och allt verkar fungera även om den var lite rostig på sina ställen knappast toppskick men den var inte så dyr heller. Läste att det var en testvinnar grill från Landmann som nu står och morrar i vårt stall väntande på nästa sommar. Det är långt dit men om tre veckor så vänder det igen mot ljusare tider.

I fredags så fick vi det stor avtal, som jag jobbat med i 1 år snart, påskrivet. Nu hoppas jag att jag kommer att få det lite lugnare på jobbet så att jag slipper jobba så mycket övertid. Har också en julledighet att se fram emot.