söndag 23 januari 2011

Skridskor igen

I veckan har jag jobbat lite med veden efter min skogning. Vi har nu en jättehög med ris som vi skall elda en lämplig dag. Jag har varit ute lite på kvällarna och kört klyven nån timme, funkar bra då det är bra lyse i traktorgaraget. Bra att spara min armar arr köra nån timme då och då oxå. Nu har jag klyvt 3 säckar 4,5 kubik, det är minst två säckar kvar att klyva men nu är mina säckar slut. 

Det blev fin vid stengärdet när träden kom bort, det återstår dock tyvärr en hel del röjning oxå då här år mycket Slån och Vresros, inget kul jobb men jag skall på det nån dag har nu.

I fredags var Eva och hennes kompis Annika på teater i Helsinborg och såg Cecilia Frodes gästföreställning, jag fick ett ryck en dag och gick in på Stadsteatern när jag gick förbi, nåt måste man väl göra när man har värdens bästa fru. 

De åkte tidigt och gick på nån restaurang innan föreställningen, jag förstod att dom hade haft det trevligt.

Förra veckan blev lite rörig då jag jobbade hemifrån både onsdag och fredag då Doris fortfarande var sjuk och hade feber, nu är hon bättre men fortfarande inte bra.

Igår så var Eva och tvillingarna och handlade på fm, jag fixade med veden. Efter lunch så var vi nere på våran isbana igen, det har frusit på igen efter tövädret. Banan var ganska fin och 3 ggr så stor, tyvärr hade ett kort snöblandat regn gjort isen lite "knottrig" som jag dock tror uppskattades av tvillingarn då isen inte var så hal, det gick dock utmärkt att åka skridskor. 

Vädret var härligt ingen vind sol och nån minusgrad, men nu är nästan all snö borta här på Bjäre.

Svea fick tag på bandyklubban och bollen och tyckte det var jättekul, hon var duktigt på att träffa bollen också, det blir så mycket roligare att åka skridskor när en boll eller puck är med.

Mitt gamla mål kommer nu till nytta igen, detta mål gjorde jag i slöjden när jag var 12 år, målet är altså mer än 40 år! Nätet kommer från ett bandymål från anrika Stockholms Stadion som jag fick när jag pryade där och efter att de lagt ned bandybanan som ej var konstfryst.

Stockholms stadion hade dock Sveriges första konstfrysta isbana, hockeplanen jag tror att den invigdes 1939. 

Få se vad vi hittar på idag, Eva har pratat om en tur till IKEA, jag har nog jobb både med ved och med stallet om arbetslusten infinner sig ...;-)