måndag 15 mars 2010

Måndag igen!

Så var det måndag igen. Våren börjar närma sig snötäcket har klart börjat sjunka ihop nu på Bjäre och solen värmer skönt när den är framme. I lördags så var vi ute och försökte städa lite i rishögarna som blev kvar efter flisningen ;-o som vanligt så var det väl så brått att man inte hann göra ett riktigt jobb. Det är ingen barnlek att ta hand om dessa istort sett fullvuxna träd som döljer sig i dessa rishögar. Det är dessutom fruset u högarna och svårt att få loss. Djävligt mycket enklare om man sitter i en varm flisare med en stark kran och pilla med en joystick.........Grrrrrrrrrrrrrrr........!

Körde dessutom fast med traktorn i den lösa snön. Det var dock ett underbart väder att vara ut i och tjejerna tyckte att det var kul att vara ute och att leka i rishögarna. Vi fick i alla fall ihop ett par lass med brenne som vi la upp i en hög. Planen är väl att fösöka sätta fyr på resten av högarna.

På kvällen hade vi besök av våra grannar Karin och Peter, vi käkade kvällsmat och titta på melodislagerfestivalen. Som vanligt hade Eva fixat en fantastisk mat och god efterrätt så vi satt rätt nöjda framför TVn. Hur det gick i Melodislagerfestivalen, vad tror du, en blod tjej med korksruvslockar framför en fläkt vann. Mångfald och djärva grepp är väl inte det första man tänker på ;-).

På söndagen så åkte jag till Svensköp och fiskade med min gamla granne Jan-Erik. Vi åkte till den berömda pimpelsjön Ringsjön (eller var det Surträsk den hette). Efter mycket nötande fisk jag en mört på 2 hg och faktiskt även en abborre på 35 gram. Kul att träffa Jan-Erik, Ingela och Tomas var det i alla fall. Saknar att sitta och fika hemma hos dom och gagga lite. Tomas hjälpte mig förövrigt att serva Saaben och fixa centrallåset medan vi var ute och fiskade. Skönt, för det är inte så lätt att mecka själv när man inte har någonstans att vara där det är uppvärmt, saknar mitt gamla garage.  

I morse var Pontus här och planerade omläggningen av köksgolvet. Nu blir det en riktig ordentlig rättning av golvet hoppas jag, känns jäkligt bra att Pontus nu tar befälet, honom litar vi verkligen på, nu blir det bra! Det blir riktning av hela golvet 6 mm massonit och hel matta på detta (som vi ville ha från början).

Nu varnas det dessutom för vägarbeten på E6 norr om Helsingborg och körisk. Jag får väl damma av min gamla kövana från Stockholm och lugnt sitta och lyssna på radion.  

Nu kom Doris hem från hennes nya måndagsaktivitet Bugga i Grevie. Doris tycket det är jättekul att dansa så pingisen har fått stryka på foten, vi får väl köpa ett bord pappa är ju fortfarande ganska skaplig på pingis.