måndag 20 augusti 2012

Inflyttnings Gillet - vem var han som grillade korven..

Nån som väntat på summeringen av Gillet på bloggen....? Nuu kommer den....

Efter lång förberedelse så blev det så äntligen tid för Inflyttningsgillet. Jag hade tagit semester på fredagen som jag i huvudsak tillbringade vid grillen. 7 kilo kyckling och 7 kilo fläskfile skulle grillas för att sen bli kallskuret, jag luktade som två grillkiosker innan jag var klar.

På kvällen kom bror Lars med sonen Erik för att vara med på festen och förgylla den med musikalitet.
Björn kom också ned från Stockholm med bil lite senare på fredagskvällen.

Tältet reste vi redan på torsdagskvällen med hjälp av Pontus så fixning och dukning återstod bara där. Eva fixade 15 kilo potatissallad och sallad mm på fredagskvällen.

Lördagen började med regn men bättre väder var lovat och BRA väder blev det! Det var ett plockande och fixande hela lördagen men vi var många att hjälpas åt så nån panik blev det aldrig.

Gästerna anlände punktligt för bål i trädgården, ordningsgenomgång och en mycket svår tipsrunda i trädgården. Trevlig med så mycket folk på gården vi var totalt knappt 60 personer. Tipsrundan handlade om mig och Eva de som kände oss för väl kunde inte vinna skumpan. Det gjorde grannen Peter ihop med Anna som i likhet med de flesta hade 6 rätt men var bäst på utslagsfrågan.

Efter en presentation av alla närvarande av Eva så var det dags att hämta mat i verkstan. Jag höll ett lite för långt tal, där jag tog chansen att också Tacka de som på det ena eller andra sätet hjälpt till lite mer i vårt flyttprojekt till Glimminge.  När detta var avklarat lämnade jag över till Toastmaster Lars som drog igång med några uppvärmningsvisor innan vi var mogna att ge oss på den av Lars nykomponerade 14 verser långa snappsvisan. Församlingen var riktigt bra på detta med snappsvisor. Ljudnivån var hög och Lars fick jobba för att få uppmärksamheten.

Middagen var mycket trevlig maten fick vi en hel del beröm för. Vi hade ansträngt oss (mest Eva (Världens bästa fru!)). Allt var hemlagat och allt var serverat på riktigt porslin, bestick, glas och koppar. Eva hade gjort 10 st Broccolipajer, bakat brödet, gjort potatissalladen och glassen. Det var nästan bara drickat, marängerna och snacksen som var "färdig köpt".

I verkstaden rullade också ett bildspel om 270 bilder täckande stora delar av projektet.

Efter middagen tog groggande, snackande och dansandet vid till tidiga morgonen.

Nån stans här mitt emellan så hände nåt märkligt och ovanligt. Nattamaden bestod av Ingvar Kamprads Kokkorv, den hade Robert bestämt sig för att den skulle grillas, några protester från Eva godtogs Ej. Och som han grillade med full fokus och energi, meterhöga "svetslågor" slog snart upp ur klotgrillen. Kokkorven sprack så det small och bildade små konstiga hoprullade brända figurer mycket svåra att få ner i bröder, men de var förvånansvärt goda.  Tack Robert det var en upplevelse vi sent kommer att glömma! Robert har fått blodad tand och låter meddela att om det är nån annan som behöver grillhjälp så ställer han upp gratis!

Jag kom i säng 04.15 efter ett enligt min uppfattning  mycket lyckat Gille.

Söndagen var en tyngre historia, där uppstädning i maklig takt var att rekommendera, som tur var var det många som hjälpte till och kall läsk fanns kvar i kylen. Vi lyckades rensa upp det mesta inkl disk.

Mycket blev över vet ej riktigt hur vi räknat, rekordet var dock rödvinet där vi köpt 18 liter och 2 gick åt
om inte våra alkoholvanor drastiskt ändra kan detta bara lösas genom langning....






På dansgolvet på söndagsmorgonen... Var är askungen..


Slagfältet dagen efter...
Tack alla för ett mycket trevligt Inflyttninggille.